Dulciuri

Tort Red Velvet

Dupa cum v-am zis, reteta de tort Red Velvet este preferata mea. Am descoperit aceasta combinatie inca de cand eram in liceu, la o cofetarie din oras, si de atunci mi-am promis ca o sa incerc sa il fac cel putin la fel de bun. Este a doua oara cand incerc aceasta reteta, cu mici ajustari si ma surprinde din nou cat de mult imi place combinatia de blat umed cu crema fina de branza. La ea, eu am adaugat fructe rosii proaspete, care imi par a completa perfect peisajul dulce-acrisor.
tort red velvet

🔪 Preparare: 30-40min
👩‍🍳 Gatire: 30-40min

Ingrediente:

Blat: (18 cm: 4 blaturi)

▪️200g zahar
▪️120g unt 82% grasime
▪️4 oua
▪️250ml lapte batut
▪️280g faina
▪️10g cacao
▪️1 lingura de otet
▪️1 lingurita bicarbonat de sodiu
▪️1 lingurita extract de vanilie
▪️1/2 lingurita colorant rosu gel

Crema:

▪️500g crema de branza
▪️300ml smantana pentru frisca
▪️100g zahar pudra

Mod de preparare:

Pentru inceput, avem nevoie ca toate ingredientele blatului sa fie la temperatura camerei. Folosind un mixer, bat untul cu zaharul pana obtin o pasta si trepatat adaug cate un ou, pana le incorporez pe toate in amestec.

Lasand mixerul la o parte, adaugam laptele batut si amestec cu ajutorul unui tel cat sa se omogenizeze toata compozitia. Urmeaza sa adaug otetul si extractul de vanilie.

Apoi, adaug pudra de cacao si faina si amestec bine pana la omogenizare. Daca vi se pare compozitia taiata inainte de acest pas, nu trebuie sa va ingrijorati, adaugati faina si continuati sa amestecati. La final, voi adauga bicarbonatul de sodiu si colorantul si amestec, cat sa obtin o compozitie fara cocoloase.

Torn aluatul intr-o tava cu foaie de copt si unsa cu unt. Eu am folosit o tava de 18cm si am obtinut 4 blaturi. Pentru ca am doua tavi identice, coc separat toate cele 4 blaturi. Calculez cantitatea aluatului scazand din cantitatea totala greutatea bolului si impart la 4, obtinand in grame cantitatea exact a fiecarui blat.

Coc cate 2 blaturi pe acelasi nivel al cuptorului, la 180°C. Un blat este copt cam in 8-10 minute. In schimb, daca vreau sa coc tot aluatul, voi avea de asteptat intre 30 si 40 de minute. Folositi mereu trucul cu scobitoarea, este practic.

Bun, acum ca avem blaturile, eu v-as sfatui sa le lasati la racit pe un grill, iar apoi sa le puneti in frigider intr-o foaie de staniol sau de plastic, pana a doua zi. Astfel, vor fi mult mai usor de taiat si potrivit. Eu folosesc un cutit cu dinti ca sa obtin blaturi de grosime egala.

Pentru a prepara crema, avem nevoie ca smantana pentru frisca sa fie rece, de la frigider, la fel si crema de branza. Uneori, eu pun bolul si telurile in frigider inainte de a bate frisca. Incep prin a bate smantana, alaturi de zaharul pudra, pana la intarire, iar apoi adaug crema de branza si continui sa bat pana obtin o crema tare, care nu curge de pe tel.

Pentru a orna acest tort, eu folosesc un dui cu forma rotunda. Daca vreti sa vedeti cum il ornez, pe Instagram se gaseste un highlights numit ‘Tort de morcovi’, in care va arat exact cum.

Dupa fiecare strat de crema, eu adaug fructe proaspete. De data aceasta am folosit zmeura pentru primul strat, coacaze rosii pentru cel de-al doilea si capsuni pentru cel de-al treilea.

tort red velvet

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *