Fel principal

Salata cu tofu si fasole rosie

Mi-ati cerut sa vin cu mai multe idei de post asa ca astazi o sa va arat cum sa faceti cea mai buna salata vegana: salata cu tofu si fasole rosie.
N-as fi crezut ca o salata vegana poate fi atat de buna si tind sa cred ca o parte din succes a fost datorat sosului, care m-a surprins cat de cremos si bun a iesit. Se face usor si il puteti folosi in mai multe tipuri de salata, pe cartofi, legume coapte, chiar si carne.
Ce-mi place cel mai mult la genul acesta de retete este ca poti sa te joci cu ingredientele, in functie de ce ai in frigider. Asa ca va las pe voi sa decideti ce alte alimente s-ar potrivi in combinatia aceasta. Intre timp, va voi arata ce am ales eu sa folosesc.
salata cu tofu si fasole rosie

🔪 Preparare: 10min (+1h preparare tofu)
👩‍🍳 Gatire: 10min

Ingrediente: (2 portii)

Salata:

▪️250g tofu
▪️1 conserva fasole rosie
▪️1 conserva naut
▪️6-8 rosii cherry
▪️1/2 ardei galben
▪️o mana de spanac

Marinare tofu:

▪️30ml sos de soia
▪️50ml apa
▪️1 lingurita ulei de susan
▪️1 lingurita de miere
▪️1-2 graunte usturoi pisate

Sos:

▪️1 lingura de tahini
▪️3-4 linguri apa
▪️1 lingura zeama de lamaie
▪️1 graunte de usturoi pisat
▪️putin patrunjel proaspat tocat
▪️sare

Mod de preparare:

Pentru inceput, avem nevoie sa scoatem umiditatea din tofu. Pentru asta, ne trebuie un tocator, servetele de hartie care sa absoarba lichidul si o oala mai grea. Punem cateva straturi de hartie sub si peste bucata de tofu, apoi asezam tocatorul deasupra si in final, oala cu greutate. Lasam toful in pozitia aceasta cate 20-30 de minute pentru fiecare parte. Scopul este de a presa cat mai bine toful pentru a scoate lichidul din el. Cu cat este mai presat, cu atat devine mai crocant in tigaie.

Apoi, taiem bucata de tofu sub forma de cuburi si le trecem intr-un castron alaturi de ingredientele amestecate pentru marinare. Pastram cuburile in acest amestec timp de 10-15 minute, iar apoi, trecem toful cu o parte din lichid intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline. Incercam sa rumenim toful pana devine usor crocant, iar tot lichidul a fost tras.

Intre timp, pregatim sosul pentru salata. Amestecam intr-un bol toate ingredientele, pana obtinem o pasta. Adaugati mai multa apa daca va place mai lichid, gustati si condimentati.

Asez intr-o farfurie adanca toate legumele taiate, alaturi de toful crocant, iar deasupra torn sosul pregatit anterior. Le amestec si condimentez daca este cazul. Sper sa va placa!

salata cu tofu si fasole rosie

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *