Mic dejun

Ovaz la cuptor cu fructe

O sa va placa acest ovaz la cuptor cu fructe, este unul din mic dejunurile mele preferate. Este foarte bun, simplu si poate fi adaptat usor dupa gusturile voastre. Il puteti face cu fructe acrisoare proaspete sau congelate, fie cu mar si scortisoara, pere coapte sau orice fruct #denearuncat.

Ovazul la cuptor se poate pastra 2-3 zile zile in frigider si poate fi servit cald sau rece. Eu il prefer cald, cu sirop de agave/miere si cateva linguri de iaurt grecesc. Datorita bananelor foarte coapte este suficient de dulce si nu are nevoie de zahar, dar daca simtiti nevoia, puteti sa ii mai adaugati fie inca o banana coapta in compozitie, fie miere dupa ce s-a copt.

budinca de ovaz

🔪 Preparare: 10 minute
👩‍🍳 Gatire: 30min

Ingrediente: (3-4 portii)

▪️250ml lapte (vegetal sau nu)
▪️200g ovaz
▪️2 oua
▪️2 banane foarte coapte
▪️20g ulei de cocos (topit – sau orice alt unt)
▪️2 lingurite praf de copt
▪️1 lingura mix de seminte (optional)
▪️1 lingura seminte de chia (optional)
▪️1 lingura seminte canepa (optional)
▪️fructe proaspete sau congelate (eu am folosit afine)

Mod de preparare:

Pentru ca nu folosim indulcitor, avem nevoie ca bananele sa fie foarte coapte. Le pisez cu o furculita si le amestec cu ouale, uleiul si laptele. Apoi, adaug ovazul si praful de copt. Optional, adaug seminte, pudra proteica, cocos etc.

Puteti pune chiar si fructe proaspete sau din congelator. Eu folosesc mereu zmeura si afine. Transfer totul intr-un vas uns cu ulei si dau la 180°C, timp de aproximativ 30 de minute, pana cand se rumeneste frumos.

Eu obisnuiesc sa il servesc cu iaurt grecesc, fructe proaspete, nuci si sirop de agave. Cred ca ar merge de minune chiar si cu dulceata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *