Dulciuri

Mini cheesecakes

Desi imi place mult, fac foarte rar cheesecake copt in casa, din cauza cantitatilor mari de branza pe care sunt nevoita apoi sa le impart prin vecini. Noi nu reusim sa il mancam niciodata pe tot, asa ca sa va zic cum am ajuns la o solutie: il fac sub forma de mini cheesecakes, de obicei in numar de 6, in tava de briose, iar fiecare bucata poate fi mancata individual. E mult mai simplu, iar pentru asta nu am nevoie decat de o caserola de crema de branza, pe care, uneori, o chiar am deja in frigider.

Mini cheesecakes

🔪 Preparare: 10min
👩‍🍳 Gatire: 40min

Ingrediente: (6 bucati)

Blat:
▪️60g biscuiti digestivi
▪️30g unt topit

Crema:
▪️180g crema de branza (la temperatura camerei)
▪️60g smantana
▪️50g zahar
▪️1 ou si un galbenus
▪️extract de vanilie

Sos:
▪️100g zmeura/afine
▪️1 lingura de miere
▪️1 lingura de apa

Mod de preparare:

Pun in blender biscuitii si mixez pana obtin un aluat nisipos. Daca nu aveti un blender, puteti sa ii zdrobiti cu un sucitor de bucatarie, dupa ce i-ati asezat intr-o punga. Amestec biscuitii cu untul topit.

Intr-o tava pentru briose, asez hartii de copt si aranjez amestecul de biscuiti si unt, apasand suficient cu o lingura pentru a se uniformiza intr-un strat omogen. Le dau la cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 10 minute.

Intre timp, bat cu mixerul crema de branza cu zaharul, pana ce acesta din urma este complet incorporat, adaug apoi smantana, extractul de vanilie si mixez in continuare. La final, incorporez treptat cate un ou, pana ce obtin o crema lichida si omogena.

Scot tava cu blatul de biscuiti si torn toata compozitia lichida peste fiecare in parte. Este suficienta compozitie pentru a umple formele de hartie, asa ca turnati lichidul pana in varf. Le dau la cuptorul deja preincalzit, la 180°C, pentru 30-40 de minute, pana ce branza se crapa si incepe sa se rumeneasca.

Pentru sos, pun toate ingredientele intr-un vas si le las pe foc, amestecand. Fructele vor fierbe si vom obtine un sos mai dens. Pentru ca am folosit zmeura, eu am ales sa strecor semintele printr-o sita, insa puteti sa omiteti acest pas daca nu va deranjeaza.

Dupa ce scoateti mini cheesecake-urile din cuptor, o sa vedeti ca se vor lasa putin, insa nu este nici o problema, pentru ca vom umple suprafata aceea cu sos de fructe. Dupa ce s-au racit, le scot din hartiute cu grija si le dau la frigider. Le servesc cu sos si fructe proaspete.

Mini cheesecakes

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *