Mic dejun

Granola cu banane si tahini

Reteta asta intra la preferate: Granola cu banane si tahini. Va ziceam la un moment dat ca incercam o retata noua de granola si chiar acum o impartasesc cu voi.
Intamplarea a facut sa raman fara unt de arahide in casa si sa caut o varianta cu ce aveam. Si am gasit-o, putin tahini, cateva banane uitate de lume si muuult ovaz, delicioasa! Ma bucur tare ca am incercat-o.
granola cu banane si tahini

🔪 Preparare: 10min
👩‍🍳 Gatire: 30min

Ingrediente:

▪️260g ovaz
▪️2 banane coapte #denearuncat
▪️2 linguri de tahini
▪️1 lingura ulei de cocos
▪️1-2 linguri de miere
▪️2 linguri de cocos
▪️3 linguri mix seminte
▪️1 lingurita de scortisoara
▪️100g mix nuci (caju, migdale, alune de padure, nuci)
▪️o mana de merisoare/40g ciocolata

Mod de preparare:

Pisez bananele si le amestec cu tahini, uleiul de cocos si mierea, pana se omogenizeaza totul. Apoi adaug ovazul, cocosul, semintele si amestec bine. Le dau la cutorul preincalzit la 190°C, 10-20 de minute, apoi le scot si adaug nucile. Mai las 5-10 minute pana se rumenesc toate si gata.

La final, presar si merisoarele. Puteti sa puneti ce preferati, stafide, orice fruct deshidratat, chiar si bucatele de ciocolata.

Le pastrez pana la 7 zile intr-un borcan de sticla inchis.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *