Dulciuri,  Mic dejun

Covrigi cu nutella

Acum cativa ani mergeam des la o covrigarie din oras si imi luam covrigi cu nutella. Imi placeau foarte tare. Din dorinta de a reproduce gustul de demult, am facut acesti covrigi cu nutella. Puteti folosi gem sau puteti face varianta sarata, cu parmezan, sare, mac, susan. Trebuie sa ii incercati, nu o sa va para rau. Sunt foarte crocanti si gustosi. Eu am incercat si varianta cu gem de zmeura, la fel de buna!
covrigi-cu-nutella

🔪 Preparare: 20min
👩‍🍳 Gatire: 20min

Ingrediente:

▪️270g faina
▪️150ml apa calduta
▪️20ml ulei
▪️1 lingura de zahar
▪️5g drojdie uscata
▪️un praf de sare
▪️nutella

Dizolv drojdia in apa calduta, alaturi de lingura de zahar. O adaug peste faina, impreuna cu praful de sare si framant, apoi pun uleiul si framant timp de 5-10 minute. Acopar aluatul cu un prosop si las la dospit cel putin 1h.

Dupa aceea, impart aluatul in 6 parti egale si formez fasii lungi. Intind cu un facalet fasiile si pun nutella in mijloc. Apoi imbin partile din exterior, avand grija sa sigilez bine. Folositi putina apa calda pentru a fi mai usor de sigilat. Puteti sa ii faceti in forma de cerc, eu am vrut sa fie mai aspectuosi.

Pun pe foc o oala cu 1l de apa si 1 lingura de bicarbonat de sodiu. Cand a fiert, dau drumul covrigului cu o paleta si il las 1-2 minute. Apoi, il scot, presar granule de zahar peste si il pun in tava de copt.

Dau covrigii la 200°C, timp de 20 de minute.

covrigi-cu-nutella

Varianta cu gem de zmeura:

covrigi-cu-zmeura

Cu parmezan si sare:

covrigi cu nutella

Cu miere si nuca:

covrigi cu nutella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *