Cheesecake in foitaj cu afine
Daca nu stiti inca ce reteta de Pasca sa faceti, promit ca va arat eu una care are nevoie de doar 5 minute pentru a fi pregatita. Puteti sa ii ziceti Pasca, eu o sa ii zic ‘Cheesecake in foitaj cu afine’.
Asta cred ca a fost cea mai simpla prajitura pe care am pregatit-o pana acum, de rapida nu mai zic, ca am pierdut timp mai mult sa spal afinele decat sa o torn in tava. E perfecta pentru cand aveti musafiri neasteptati, mai ales acum, cand incepe sezonul fructelor. Mi-o imaginez intr-o combinatie cu zmeura sau capsuni, visine, coacaze… delicios.

🔪 Preparare: 5min
👩🍳 Gatire: 40-50min
Ingrediente: (tava – 18cm)
▪️250g crema de branza
▪️2 oua mari (eu am folosit 3 micute de tara)
▪️100g smantana (20% grasime)
▪️80g zahar
▪️50g faina
▪️1/2 pastaie de vanilie
▪️1 aluat foitaj
▪️180g afine
Mod de preparare:
Prima si cea mai simpla varianta ar fi sa puneti toate ingredientele intr-un blender si sa le amestecati bine pana ce obtineti un aluat omogen. Ingredientele vor fi reci, de la frigider.
Daca nu aveti blender, se poate folosi un mixer sau un tel, dar vom avea nevoie ca ingredientele sa fie la temperatura camerei. Bat ouale cu zaharul pana obtin o consistenta cremoasa. Apoi, adaug crema de branza si smantana si amestec pana la omogenizare.
Urmeaza faina si pastaia de vanilie (aici se poate folosi si extract, 1 lingurita ar trebui sa fie suficient). Puteti pune chiar si coaja de lamaie, daca va place.
Intr-o tava, unsa cu unt, asez foitajul uniform cu colturile spre exterior. Puteti renunta oricand la foitaj daca nu va place, desi… ar fi pacat sa ratati experienta completa.
Torn toata compozitia peste foitaj, iar apoi vin cu colturile aluatului spre interior. Torn afinele cat sa acopar toata suprafata si dau tava la cuptorul preincalzit la 200°C. Nu folositi fructe congelate, consistenta prajiturii va fi afectata.
Eu am copt cheesecake-ul aproximativ 20 de minute, iar apoi am scazut temperatura la 180°C si l-am mai tinut inca 20-25 de minute. Puteti sa il coaceti la 180-190°C pentru 50min-1h. Ideal ar fi sa il mai urmariti. El este gata cand s-a rumenit frumos la suprafata si este crapat, cu interiorul usor moale.
Dupa ce il scot din cuptor, il las cateva minute la racit, apoi il scot din tava si il tai numai dupa ce a fost complet racit. Va recomand sa stea la frigider inainte de servire, al meu a stat peste noapte.




4 Comments
Simona
Salut,
Oare se pot folosi si fructe congelate?
Multumesc!!
Andreea Dumitru
Salut,
Asa cum am specificat mai sus, nu recomand sa se foloseasca fructe congelate. Ele isi vor lasa apa, iar consistenta cheesecake-ului poate fi afectata.
Seara faina!
Pingback:
Pingback: