Fel principal

Vinete la cuptor

Nu las sa treaca nici macar o vara fara vinete la cuptor! Sunt zemoase, pline de branza si rosii si sunt absolut delicioase cu un sos de usturoi si iaurt. Reteta este simpla si nu trebuie decat sa le “aruncati” in cuptor. Cand v-ati amintit de ele, cina deja e pregatita.

vinete-la-cuptor

🔪 Preparare: 5min
👩‍🍳 Gatire: 40min

Ingrediente:

▪️2-3 vinete
▪️30g unt
▪️100g branza
▪️2 rosii
▪️2 catei de usturoi
▪️sare, piper, busuioc

Sos:

▪️2 catei de usturoi
▪️o lingurita de ulei de masline
▪️2-3 linguri de iaurt grecesc

Mod de preparare:

Am taiat vinetele pe jumatate si le-am crestat putin pe mijloc, cuprinzand miezul bine. Apoi, le-am dat la cuptorul preincalzit la 200°C, asezandu-le cu partea crestata in jos.

Dupa 20 de minute, le-am uns cu putin unt, si am asezat bucatele de branza si rosii taiate marunt deasupra. Am condimentat si le-am mai tinut inca 20 de minute la cuptor.

Pentru sos, am zdrobit usturoiul si l-am frecat cu sare si ulei de masline, apoi am adaugat iaurtul. Am presarat parmezan ras pe vinete si sos de usturoi cu iaurt. Yum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *