Dulciuri

Turta dulce

Turta dulce este desertul care imi trezeste cele mai multe amintiri si emotii legate de perioada sarbatorilor si asta pentru ca pregatirea ei este un intreg ritual parfumat si plin de bucurie. Azi va propun o reteta tare draga mie, pe care nu o ratez in niciun an. Eu obisnuiesc sa adaug si putin cacao la aluat pentru a obtine un contrast mai bun intre pasta de zahar si turta dulce, iar gustul biscuiteilor devine si mai bun.

turta dulce

Ingrediente:

▪️150g faina
▪️10g cacao
▪️50g unt cu 82% grasime
▪️1 ou
▪️100g miere
▪️8g amestec condimente (cumparat)
▪️1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu

Pentru amestecul de condimente, puteti folosi urmatoarele ingrediente:

▪️1 lingurita scortisoara
▪️1/2 lingurita nucsoara
▪️1/4 lingurita ghimbir macinat
▪️un varf de cutit cuisoare macinate
▪️un varf de cutit anason macinat

Mod de preparare:

Topim untul si il amestecam cu mierea pana se omogenizeaza. Lasam cateva minute la racit si adaugam oul.

Intr-un bol separat, amestec toate ingredientele solide: faina, cacao, bicarbonatul si condimentele. Eu am adaugat si putin extract de vanilie facut in casa. Puteti omite, daca nu aveti.

Urmeaza sa incorporez ingredientele uscate in cele lichide. Omogenizez totul cu o spatula si dau aluatul la frigider pentru 1. Daca va grabiti, puteti sa il lasati la congelator. Eu l-am lasat peste noapte la frigider, iar a doua zi l-am scos cu 1-2h inainte sa modelez turta dulce.

Dupa ce scot aluatul de la frigider, il voi intinde intre 2 foi de copt, pastrand grosimea lui de aproximativ 4-5mm. Turta dulce va mai creste in cuptor putin.

Pentru decorare aveti nevoie de un albus de ou si 150g zahar pudra. Se pun intr-un bol degresat si se bat cu mixerul pana obtinem o bezea tare. Apoi, adaug extract lichid de vanilie si putina zeama de lamaie pana obtin o consistenta ceva mai curgatoare. Asez bezeaua intr-un pos si decorez turta dulce.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *