Tort de ciocolata cu glazura
A fost ziua fratelui meu si am ales sa fac un tort simplu, plin de ciocolata si banane, #tortusor de la mihai_gateste. Pentru ornat, am folosit cativa macarons si fructe proaspete. A fost foarte gustos.

🔪 Preparare: 15min
👩🍳 Gatire: 50min
Ingrediente:
Blat:
▪️240g faina
▪️30g cacao
▪️200g ciocolata cu 75% cacao
▪️250g unt la temperatura camerei
▪️350ml apa clocotita
▪️200g zahar
▪️2 oua
▪️2-3 banane
▪️1 lingurita praf de copt
▪️1 lingurita esenta de vanilie
▪️un praf de sare
Glazura de ciocolata:
▪️200g ciocolata 75% cacao
▪️3-4 linguri de lapte
Mod de preparare:
Intr-un bol, amestec faina cu praful de copt, cacao si sarea.
Intr-un alt bol, pun ciocolata, untul si apa clocotita. Amestec cu un tel si apoi adaug 200g zahar si 2 oua. Omogenizez toata compozitia, pun si esenta de vanilie si incep sa incorporez treptat faina din bolul anterior. Torn jumatate intr-o forma de aproximativ 21cm, apoi adaug bananele taiate felii, iar apoi cealalta jumatate. Dau la cuptorul preincalzit la 180°C, in jur de 50-60 de minute (testez cu o scobitoare).
Pentru glazura de ciocolata, pun ciocolata pe baie de aburi, impreuna cu laptele si amestec, uniformizand. Torn glazura pe tort dupa ce s-a racit complet.

PS: Daca va intereseaza cum am facut macarons, ii puteti gasi aici.

