Tiramisu
Tiramisu la caserola cineva? Si voi pasteurizati ouale sau preferati tiramisu clasic?
Nu am fost niciodata fan tiramisu din cauza oualelor crude, insa de cand am incercat varianta asta super usoara si la caserola, l-as face mereu cand n-am nimic dulce in casa. Se pastreaza foarte ok in caserola si nu are nevoie de nimic fancy pentru ca este perfect asa.

Ingrediente:
▪️2 oua
▪️150ml cafea rece
▪️250g mascarpone
▪️70g zahar pudra
▪️piscoturi (6 buc mari)
▪️1 lingurita extract de vanilie
▪️cacao
Mod de preparare:
Am pus o oala de inox cu apa pe foc si am asteptat ca apa sa fiarba. Intr-un castron rezistent la temperaturi mari am spart 2 oua si l-am asezat peste oala cu apa. Atentie aici caci fundul castronului nu trebuie sa intre in contact cu apa.
Am adaugat zaharul pudra peste oua si cu un tel am amestecat pe foc cateva minute pana ce acest amestec devine fierbinte. Daca nu ai un termometru in casa, poti incerca amestecul cu degetul si daca acesta arde, inseamna ca ouale au fost pasteurizate. Ouale ar trebui sa fie ok dupa ce au stat cateva minute la 60-65 grade Celsius.
Apoi am lasat ouale putin la racit si le-am batut bine cu un tel pana au devenit spumoase. Am adaugat mascarpone si vanilia si am amestecat cu o spatula.
Apoi, doar am asamblat tiramisu in caserola. Am folosit o caserola de ikea (21×15). La baza am pus piscoturile date prin cafea rece, apoi stratul de crema, iar piscoturi si la final inca un strat de crema. Am pudrat cu cacao si am dat prajitura la frigider pentru 3-4 ore. Desigur ca n-am rezistat atat si am mancat-o dupa 1 ora si ceva :)))


