Mic dejun,  Gustari

Terci de ovaz cu alune si ciocolata

Stiti deja cat iubesc terciurile, iar de data asta vin cu o reteta de terci de ovaz cu alune si ciocolata. E foarte delicios, mai ales in combinatie cu untul de alune de padure si imi aminteste de bomboanele Ferrero Rocher. Eu il servesc drept mic dejun si este foarte satios, insa poate fi si o gustare, daca scadeti putin cantitatile.

Fulgii de ovaz intregi sunt un aliment excelent pentru micul dejun, care iti ofera energie pe termen lung si te ajuta sa te simti satul pentru mai mult timp. Alunele adauga o textura crocanta si sunt o sursa buna de proteine si grasimi sanatoase. Ciocolata neagra este bogata in antioxidanti si poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la imbunatatirea fluxului sanguin.

Serveste acest terci delicios cu fructe proaspete taiate cubulete, seminte de in sau alune pentru un plus de crocant si textura. Este o modalitate perfecta de a incepe ziua cu o masa sanatoasa si delicioasa!

terci de ovaz cu alune si ciocolata

Ingrediente:

▪️50g ovaz
▪️200ml lapte (eu folosesc 150ml lapte ovaz + 50ml apa)
▪️10g ciocolata 75% cacao
▪️10g alune de padure tocate
▪️10g alune de padure intregi
▪️15g unt de alune de padure
▪️pudra proteica (optional)
▪️un praf de sare

Mod de preparare:

Intr-o craticioara, pune pe foc ovazul si laptele si amesteca bine pana pare ca s-a ingrosat. Nu uita de un praf de sare. Adauga apoi alunele de padure tocate si ciocolata si amesteca din nou. Eu prefer un terci de ovaz cremos, asa ca poti sa mai ajusestezi cantitatea de lichid daca ti se pare prea vascos.

La final, eu incorporez pudra proteica, insa aceasta estet optionala daca nu folosesti. Asez terciul intr-un bol si adaug alune de padure intregi si unt de alune de padure. Poti continua cu fructe sau ce alte topping-uri iti mai plac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *