Terci de ovaz bounty
Zilele trecute am pregatit la micul dejun terci de ovaz bounty. Deja stiti ca am o mica obsesie pentru terciul de ovaz, de aceea imi place sa incerc cat mai multe combinatii dulci sau sarate, insa printre preferate se afla cele cu ciocolata, fructe, cocos si unturi de nuci.
Pentru multi oameni terciul de ovaz poate parea banal sau fara gust, insa va propun sa testati cat mai multe retete pentru a obtine o varianta care sa fie pe gustul vostru. Daca ati incercat deja raffaello sau snickers, sigur o sa va placa si varianta asta.
🔪 Preparare: 5min
👩🍳 Gatire: 5min
Ingrediente: (o portie)
▪️250ml lichid (lapte+apa)
▪️20g fulgi de cocos
▪️50g ovaz
▪️15g ciocolata 75% cacao
▪️fulgi de cocos pentru decor
▪️pudra proteica (optional)
Mod de preparare:
Pentru a obtine un terci cat mai cremos, eu folosesc 250ml de lichid pentru 50g de ovaz. De obicei, pentru a obtine acest lichid, combin 100ml apa si 150ml lapte (de ovaz sau de cocos). Asadar, intr-o craticioara, pun ovazul, fulgii de cocos si lichidul si amestec la foc mic, pana s-a ingrosat putin. Pentru a-l pastra mai lichid, eu il las mai putin pe foc. Aici sunteti liberi sa va jucati cu textura lui. Puteti sa mai adaugati lapte daca vi se pare prea dens sau ovaz daca vi se pare prea subtire.
Cand este gata, eu obisnuiesc sa adaug pudra proteica, insa asta este optional. Pudra proteica nu influenteaza preparatul final, ea are doar valoare nutritionala. Asadar, daca nu folositi, puteti sa o omiteti. Trec terciul intr-un bol, iar apoi torn ciocolata topita. Ajutandu-ma de coada unei furculite, distribui uniform ciocolata in terci. Presar fulgi de cocos.