Dulciuri

Tarta sufleu cu capsuni

Ar trebui sa declar aceasta tarta sufleu cu capsuni cea mai rapida pe care am facut-o vreodata. Nu mi-a luat mai mult de 10 minute pana ce totul a fost in cuptor si asta cu ajutorul blenderului pentru smoothies. Poate va mai amintiti Cheesecake-ul cu afine pe care l-am facut de Paste si care v-a placut mult. Am plecat de la ideea lui, doar ca de data asta mi-am dorit ca aluatul sa fie facut de mine.

Tartele cu fructe sunt printre deserturile mele preferate, mai ales in aceasta perioada, cand ai de ales intre atatea bunatati proaspete si suculente. Tarta sufleu pare a fi o optiune simpla si rapida, cu ingrediente la indemana oricui. Puteti folosi orice fructe preferati: cirese, visine, zmeura, chiar si afine.

tarta sufleu cu capsuni

🔪 Preparare: 10min
👩‍🍳 Gatire: 40min

Ingrediente: (diametru tava: 26cm)

Crusta:

▪️160g faina
▪️80g unt rece (eu am folosit 82% grasime)
▪️1 lingura de zahar
▪️1 ou

Sufleu:

▪️2 oua mari
▪️3 linguri de faina
▪️60g zahar
▪️200g smantana (la galetusa, cu 20% grasime)
▪️1 lingurita extract de vanilie
▪️500g capsuni

Mod de preparare:

Pentru inceput, tai fructele in doua sau patru parti, in functie de cat de mari imi doresc sa fie, si le las la scurs, intr-o sita. Nu va recomand sa folositi fructe congelate in aceasta tarta, pentru ca veti risca sa lase apa si sa nu se lege bine compozitia.

Apoi, voi trece la pregatirea aluatului. Amestec faina, zaharul si untul rece pana se formeaza un aluat nisipos. Eu am amestecat cu mainile, ajutandu-ma de varfurile degetelor. Urmeaza sa adaug oul si adun tot aluatul intr-o bila, fara sa framant prea mult. Crusta tartei se poate pregati chiar si intr-un maruntitor de bucatarie.

Ajutandu-ma de un facalet, intind aluatul uniform, in forma de cerc. Ung o tava de tarta (26cm) cu putin unt si modelez aluatul, presand cu degetele la capetele tavii. Folosind o furculita, intep putin aluatul de jur imprejur si il las deoparte pana ce pregatesc umplutura.

Sufleul se pregateste si el usor. Pe acesta am ales sa il fac la blender. Dureaza 2 minute si poate fi turnat peste crusta de tarta. Pun toate ingredientele (mai putin capsunile) intr-un blender si mixez pana obtin o consistenta lichida si omogena. Daca nu aveti blender, puteti sa bateti intai ouale si sa le amestecati cu smantana, faina si zaharul pana ce obtineti o consistenta lichida.

Asez fructele scurse in aluatul de tarta si incerc sa le distribui uniform, iar apoi torn compozitia lichida peste ele. La final, mai adaug fructe, daca este necesar. Dau tarta la cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 40-50 de minute. Va recomand sa o taiati numai dupa ce s-a racit complet si eventual a stat la frigider.

tarta sufleu cu capsuni


6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *