Tarta cu praz si couscous
Cei de la Paste Arnos m-au provocat sa pregatesc o reteta cu un twist din Oltenia si cum era sa fac ceva fara praz? Ce mi-a iesit va arat aici – tarta cu praz si couscous – si promit ca se face foarte usor, este delicios si super cheesy. Puteti sa improvizati oricand cu ce aveti in frigider. Eu am ales sa combin dulceata prazului calit cu branza cheddar si a iesit foarte gustos.
Este prima data cand incerc baza de tarta din couscous si mi s-a parut o idee tare faina. Couscous-ul este un aliment versatil si poate fi folosit in preparate sarate alaturi de legume/carne, dar si in preparate dulci, alaturi de fructe.
🔪 Preparare: 15min
👩🍳 Gatire: 20min
Ingrediente: (diametru tava: 26cm)
▪️150g couscous
▪️120g cheddar
▪️250g rosii cherry
▪️1 fir de praz
▪️200g sos de rosii (/rosii pasate)
▪️50g parmezan
Mod de preparare:
Fierbe couscous-ul in 200ml de apa, la foc mic, cu capacul pus, pana ce boabele s-au umflat si sunt moi. Daca mai este necesar, poti sa mai adaugi apa. Intre timp, taie prazul si rosiile asa cum iti place si incinge o tigaie la foc mic. Toarna ulei de masline si caleste cateva minute prazul si rosiile. Rade cheddarul pe razatoarea mare si parmezanul pe cea mica.
Ia o froma de tarta si unge-o cu putin ulei sau unt pe toata suprafata, iar apoi varsa couscous-ul, legumele calite si cheddarul si amesteca bine. Cu o lingura, preseaza toata compozitia, niveland uniform tarta. Este important sa presezi cat mai bine, pentru a nu avea o tarta descompusa cand o taiem. Toarna sosul de rosii si presara parmezan.
Da tava la cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 20-25 de minute, pana ce parmezanul s-a rumenit frumos. Lasa tarta sa se raceasca si taie-o cu atentie in triunghiuri.
![tarta cu praz si cous cous](https://coltulcubunatati.ro/wp-content/uploads/2022/07/APC_6395-819x1024.jpg)
![pandispan cu visine](https://coltulcubunatati.ro/wp-content/uploads/2022/07/APC_6448-75x75.jpg)
![istanbul](https://coltulcubunatati.ro/wp-content/uploads/2022/07/IMG_3130-75x75.jpg)