Tacos de pui
De multe ori am vrut sa fac tacos de pui, dar mi se parea mereu ca dureaza, insa n-a fost nici pe departe asa. Spre surprinderea mea, am gatit totul in 30-40 de minute, datorita Instant Pot-ului. Cat carnea era in oala, eu am pregatit rapid si tortillas.
Si pe langa faptul ca a durat putin, nici nu am facut multa caldura in casa. Ador oala asta. O gasiti pe instant-pot.ro, iar codul meu de reducere de 10% este inca valabil: #coltulcubunatati10

Ingrediente (12 tacos sau 4 portii):
▪️4-5 bucati de piept de pui (aprox 600g)
▪️250ml supa de pui
▪️1 conserva de rosii (240g)
▪️1 ceapa
▪️3-4 graunte de usturoi
▪️1 lingurita de sare
▪️1 lingurita chimion
▪️1 lingurita chilli
▪️1 lingurita oregano
▪️1/2 lingurita piper
Extra: ceapa murata, avocado, rosii, jalapenos si coriandru
Mod de preparare:
Incep prin a taia ceapa si usturoiul marunt si le dau deoparte. Setez oala IP pe functia Saute si in putin ulei rumenesc bine bucatile de piept de pui pe o parte si pe alta. Apoi, le scot si le pun pe o farfurie.
Mai torn putin ulei si calesc ceapa si usturoiul. Tort apoi sosul de rosii si asez din nou carnea in oala alaturi de toata condimentele si supa de pui/legume. Setez aparatul pe functia Chicken la 20 de minute si intre timp pregatesc tortillas. De precizat ca daca ai un pui de tara, are nevoie de 30-35 minute.
Dupa ce este gata, activeaza depresurizarea si cu 2 furculite desfa pieptul de pui fasii. Poti sa il scoti din oala si apoi sa il pui la loc pentru a se amesteca bine cu lichidul aromat ramas. Am vazut ca unele food bloggerite mai foloseau mixerul pentru asta, insa eu nu am vrut sa fac sos prin bucatarie.
Pentru lipii: am amestecat 250g faina cu 120g malai, 1 ou, 180ml lapte si 1 lingurita de sare. Am strans totul intr-o bila, presarand faina din abundenta si am impartit aluatul in 12 parti. Am format bilute egale pe care le-am presat cu un castron folosind o foaie de copt intre lipie si castron ca sa nu lipeasca. Apoi, am copt la foc mediu spre mare fiecare tortillas. Cat inca sunt calde eu le asez pe un facalet ca sa le dau forma. Ulterior se vor intari putin si nu vei mai putea face asta.
Am umplut lipiile cu pui, ceapa murata, avocado, rosii si jalapenos.


