Supe

Supa crema de linte

Desi supa crema de linte este printre preferatele mele, nu stiu de ce n-am incercat-o niciodata acasa. Este bogata in gust (datorita condimentelor specifice), satioasa si foarte usor de facut. Mi se pare o idee tare buna pentru zilele alea in care nu ai prea multe alimente proaspete in frigider sau poate iti doresti sa mai renunti la cateva mese cu carne.

Lintea este o leguminoasa bogata in nutrienti si aduce numeroase beneficii pentru sanatate. Este o sursa excelenta de proteine vegetale, fibre si minerale. Este un aliment grozav de adaugat in supe creme pentru ca are un gust destul de neutru (de aceea, sunt importante condimentele), iar prin fierbere, textura ei devine pufoasa, obtinand o supa foarte cremoasa.

Ca sa reduc timpul de gatire, eu am folosit multicooker-ul meu Instant Pot iar lintea si morcovul au fost perfect gatite in doar 5 minute.

supa crema de linte

Ingrediente: (2 portii)

▪️200g linte rosie uscata
▪️1 morcov
▪️1 ceapa
▪️2-3 graunte de usturoi
▪️70g pasta de rosii
▪️1-2 linguri de smantana
▪️300ml supa de legume (sau apa)
▪️1 lingura ulei de masline
▪️patrunjel

Condimente:

▪️1 lingurita coriandru boabe
▪️1/2 lingurita chimion
▪️1/2 lingurita fulgi de chilli
▪️1/2 lingurita piper boabe
▪️sare (dupa gust)

Mod de preparare:

Pentru inceput, o sa spal lintea bine intr-o sita. Curat morcovul, ceapa si usturoiul si le tai. Ceapa si usturoiul mai marunt, iar morcovul rondele. Pot fi taiate dupa plac, avand in vedere ca oricum o sa le blenduim la final. Asa cum va povesteam, eu am folosit oala mea Instant Pot, iar pe functia Saute, am calit ceapa si usturoiul in putin ulei de masline. Am adaugat morcovul si am mai amestecat putin, iar apoi restul de ingrediente: pasta de tomate, lintea spalata si supa de legume. Condimentele le-am maruntit intr-un mojar pe toate si le-am adaugat si pe ele. Daca nu le aveti sub forma de boabe, puteti folosi si macinate.

Amestec putin pentru omogenizare, apoi asez capacul aparatului si le dau la Gatire sub presiune pentru 5 minute. Dupa acest timp, morcovul va fi bine patruns, iar lintea se va umfla si se va descompune.

Cand timpul de asteptare s-a terminat, activez despresurizarea si trec tot continutul intr-un blender, alaturi de smantana si sare dupa gust. Mixez bine pana obtin o supa foarte cremoasa, iar daca o doriti putin mai lichida, puteti sa mai reglati consistenta adaugand mai multa apa. Serveste cu patrunjel proaspat tocat si crutoane de paine facute in casa.

PS: Alte retete de supe gasesti aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *