Supa crema de dovleac
Ai incercat pana acum supa crema de dovleac? Este una dintre cele mai bune supe de sezon si o pregatesc din nou si din nou in fiecare an, chiar daca dovleacul placintar nu a fost niciodata leguma mea preferata.
Pentru a scurta timpul de fierbere, eu am folosit Instant Pot-ul, iar in 5 minute dovleacul a fost perfect fiert. Daca va intereseaza, il gasiti pe instant-pot.ro, iar codul meu este inca valabil si va aduce 10% discount la orice aparat achizitionat: #coltulcubunatati10.

Ingrediente (4 portii):
▪️1 dovleac placintar (1,5kg)
▪️2 mere rosii
▪️1 ceapa mare
▪️2-3 catei de usturoi
▪️30g unt
▪️40ml smantana lichida de gatit
▪️1/2 lingurita nucsoara
▪️sare, piper
Mod de preparare:
Taie ceapa si usturoiul mai mare, apoi curata si taie dovleacul in cuburi. La fel procedez si cu marul (eu i-am pastrat coaja, fiind din gradina parintilor).
Pe functia Saute, calesc ceapa si usturoiul intr-un cub de unt si adaug dovleacul si marul. Torn apa cat sa treaca de nivelul lor, sare si piper dupa gust si un praf de nucosara. Setez aparatul la gatire sub presiune pentru 5 minute.
Intre timp, o sa pregatesc si cateva crutoane dintr-o paine uscata, cu putin ulei de masline, sare si oregano. Le dau la airfryer pana se rumenesc putin.
Cand dovleacul a fiert, mut totul intr-un blender si mixez bine cu smantana pentru gatit, potrivind consistenta cu apa ramasa de la fiert. Gust si mai adaug sare daca este nevoie.
Pentru o varianta vegana, se poate inlocui untul cu uleiul de masline si smantana poate fi omisa.
Ce spui, te tenteaza reteta asta?

