Supa crema de cartofi cu praz
Supa crema de cartofi cu praz poate fi un pranz de post grozav. Este o reteta rapida si foarte simpla pentru zilele in care nu stii ce sa mai gatesti. O sa obtii o consistenta cremoasa si usor dulceaga, datorita prazului. Merge perfect cu crutoane din paine de casa si naut copt.
Ca sa reduc timpul de gatire, eu am folosit multicooker-ul meu Instant Pot iar legumele au fost perfect gatite in doar 3 minute.

Ingrediente: (2-3 portii)
▪️4-5 cartofi mari
▪️1 fir de praz
▪️2-3 graunte de usturoi
▪️ulei de masline
▪️sare, piper, oregano, chilli
Mod de preparare:
Curata si taie cartofii in bucati egale, prazul rondele si usturoiul marunt. Folosind functia Saute, caleste prazul si usturoiul in putin ulei, iar apoi adauga cartofii. Toarna apa cat sa depaseasca nivelul lor, presara sare si pieper si adauga o crenguta de oregano.
Pune capacul IP si seteaza la gatire sub presiune pentru 3 minute. Elibereaza butonul de depresurizare si trece legumele gatite intr-un blender, alaturi de apa. Mixeaza bine si serveste supa crema cu crutoane, naut crocant si fulgi de chilli.

