Souvlaki de pui
Cred ca este evident cat ador mancarea greceasca si deja imi era super pofta de souvlaki de pui. E o reteta suuper simpla, o poate pregati oricine si ador rezultatul. Carnea a iesit atat de frageda si suculenta, cu o crusta usor crocanta datorita functiei Grill de zici ca am facut gratar in casa. Secretul este marinada aromata, iar simplitatea ingredientelor grecesti face toata magia.
Am servit souvlaki de pui alaturi de pita calda, tzatziki cremos, legume proaspete si cartofi prajita la airfryer.

Ingrediente:
▪️500g pui (eu am folosit piept, merg si pulpele dezosate)
▪️120g iaurt grecesc
▪️2 linguri de ulei de masline
▪️zeama de la o jumatate de lamaie
▪️2-3 catei de usturoi
Condimente:
▪️1 lingurita boia afumata
▪️2 lingurite oregano
▪️1 lingurita de sare
▪️1/2 lingurita piper
Pentru tzatziki: iaurt grecesc, castravete, marar, zeama de lamaie, ulei de masline si usturoi
Extra: pite, ceapa, rosii
Mod de preparare:
Am inceput cu puiul pe care l-am taiat cubulete si peste care am turnat toate ingredientele pentru marinada: iaurtul, ulei de masline, lamaie, usturoiul zdrobit si condimentele. Apoi, am amestecat totul si am dat puiul la frigider pentru 2-3 ore. Cu cat sta mai mult la marinat, cu atat devine mai fraged.
Intre timp, am pregatit tzatziki si am copt cateva pite deja dospite.
Dupa cele 3 ore, am scos carnea din frigider si am asezat-o pe betele de bambus, vor iesi aproximativ 7 bucati. Am dat carnea la airfryer pe functia Bake pentru 15 minute si apoi inca 5 minute pe functia Grill.
Cand a fost gata carnea, am pus si cativa cartofi cu ulei si oregano la functia Airfryer aproximativ 20 de minute.



