Fel principal,  Mic dejun

Shakshuka

Shakshuka este unul din pranzurile preferate si rapide. Daca am multa treaba pe timpul zilei, aleg sa fac ceva cat mai simplu, dar imi doresc sa am si o masa hranitoare. Sigur aveti si voi in camara o cutie de rosii pasate, o conserva de fasole si cateva oua in frigider. De aici, e totul foarte simplu si nu va trebuie mult timp la dispozitie.

shakshuka

🔪 Preparare: 10min
👩‍🍳 Gatire: 10min

Ingrediente:

▪️1 ceapa
▪️1 ardei capia
▪️300ml rosii pasate
▪️1 conserva de fasole rosie (255g masa solida)
▪️3 oua
▪️3-4 felii de mozzarella
▪️parmezan
▪️busuioc/patrunjel

Mod de preparare:

Toc marunt ceapa si ardeiul si le calesc in putin ulei. Cand s-au inmuiat, adaug fasolea scursa din conserva, iar apoi rosiile pasate. Amestec si las totul pe foc mare 3-4 minute. Condimentez si gust, ajustand cantitatea de sare si piper.

Cand sosul de rosii s-a mai tras, cu ajutorul unei spatule, imping putin fasolea de o parte si de alta, facand loc oualelor. Asez ouale in cele 3 spatii alocate si pun capacul tigaii, lasand focul cat mai mic. Dupa cateva minute, asez 3-4 felii de mozzarella printre oua si mai las putin pe foc pana se topesc. La fund, ouale trebuie sa fie facute, ramanand moi la suprafata.

Cand totul este gata, presar patrunjel proaspat tocat, busuioc si parmezan ras. De obicei, la shakshuka folosesc un mix de ierburi uscate cu cimbru, oregano, rozmarin, patrunjel si busuioc. Mi se pare ca se potriveste perfect.

Daca am in casa, uneori adaug si bacon prajit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *