Gustari

Saratele cu branza

Astazi vin la voi cu o reteta pe care o fac de ceva timp si pe care o iubesc: saratele cu branza. E una din retetele care imi trezesc amintiri frumoase din copilarie. Mama obisnuia sa faca mereu, dar la presa. Cine a mancat saratele la presa, stie despre ce vorbesc: o nebunie, nu te mai puteai opri din mancat, atat de crocante si bune.
Pana reusesc eu sa iau presa de la mama, ma gandeam sa va arat aceasta reteta simpla de saratele cu branza, pe care o fac ori de cate ori raman cu ceva branza sarata prin casa. Merita sa incercati cu parmezan/cascaval razuit pe deasupra. Desigur, puteti adauga mac, susan sau chiar chimen.
saratele cu branza

🔪 Preparare: 15min
👩‍🍳 Gatire: 15-20min

Ingrediente:

▪️350g faina
▪️250g branza sarata
▪️150g unt moale
▪️100g smantana
▪️1 ou + 1 (pentru uns)
▪️1 lingurita de sare
▪️1/2 lingurita praf de copt
▪️mac/susan/ si cheddar/parmezan/cascaval

Mod de preparare:

Pentru inceput, amestecam branza cu untul, folosind un mixer. Puteti folosi si o furculita la fel de bine. Apoi, adaugam smantana si oul si continuam sa amestecam.

Urmeaza sarea, praful de copt si faina. De aici, incepem sa amestecam cu mana, pana ce faina se va incorpora complet si formam un aluat in forma de bila. Daca vi se pare prea lipicios, puteti sa mai adaugati faina.

Intindem aluatul pe blatul de lucru tapetat cu faina si formam un dreptunghi. Taiem fasii lungi, in functie de cat de lungi vrem sa fie saratelele noastre si le trecem intr-o tava cu hartie de copt.

Ungem saratelele cu un ou batut, puteti adauga si o lingura de lapte la el, daca doriti. Apoi, presar cativa fulgi de sare (optional, depinde si de cat este de sarata branza voastra), susan/mac si la final cheddar/parmezan ras.

Le dau la cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 15-20 de minute, pana se rumenesc frumos.

PS: Puteti injumatati cantitatile oricand, folosind doar un ou si pentru aluat si pentru uns. Eu fac asta destul de des, atunci cand am nevoie de mai putine saratele.

saratele cu branza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *