Fel principal

Salata de vara cu cirese

Trebuie neaparat sa incercati aceasta salata de vara cu cirese. Este vegana, plina de savoare si foarte usor de facut. Ciresele si mierea din dressing ofera dulceata frunzelor proaspete de salata, iar combinatia mi se pare una reusita, fresh, de vara.

salata de vara cu cirese

🔪 Preparare: 10min

Ingrediente: (2 portii)

▪️70g quinoa gatita
▪️3-4 frunze de salata
▪️2 castraveti
▪️1 fir de ceapa verde
▪️2-3 fire de patrunjel
▪️cateva frunze de menta
▪️30g fistic

Dressing:

▪️1 lingura ulei de masline
▪️1 lingurita de otet balsamic din vin rosu
▪️2 linguri zeama de portocala
▪️1/2 lingurita miere
▪️sare, piper

Mod de preparare:

Pentru inceput, vom fierbe quinoa. Eu am avut quinoa deja gatita din conserva. Daca nu ai, poti folosi 30g quinoa negatita. Spala-o bine, trecand-o prin cateva jeturi de apa, pana ce apa in care a stat ramane curata. Va avea nevoie de cateva spalari pentru a fi gata de consumat.

E foarte important ca boabele de quinoa sa fie spalate bine, deoarece acestea sunt acoperite de o substanta protectoare, ce poate afecta gustul mancarii si poate deveni amar, daca nu este indepartata corect.

Pentru 30g quinoa, vei pune 60-70ml apa pe foc. Cand incepe sa fiarba, adauga quinoa. Eu, de obicei, o las sa fiarba la foc mic pentru 15-20 de minute cu capacul pus. Adaug sarea in apa. Este perfect gatita atunci cand s-a umflat si prinde niste firicele translucide.

Intre timp voi taia toate ingredientele dupa plac: castravetii, cepa verde, menta, patrunjelul, iar cireselor le voi scoate samburii si le voi da in doua. Pentru dressing, este suficient sa pun toate ingredientele intr-un borcan mai mic si sa il agit putin pana ce totul a fost bine amestecat.

Aranjez intr-un bol cuprinzator salata verde taiata, quinoa, iar apoi toate celelalte ingrediente. Torn dressingul si amestec.

salata de vara cu cirese

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *