Mic dejun,  Fel principal,  Gustari

Salata de oua

Am descoperit aceasta salata de oua acum cativa ani si de atunci, i-am tot facut mici ajustari in functie de ingredientele din casa si de fiecare data iese la fel de gustoasa. E genul ala de reteta perfecta pentru orice masa din zi, se face foarte usor si este geniala, mai ales in perioada asta cand apare verdeata de sezon.

Chiar si la ouale umplute folosesc acest amestec. Doar pisez galbenusurile cu restul ingredientelor si umplu jumatatile de albusuri cu aceasta pasta formata, folosind un pos.

salata de oua

Ingrediente: (2 portii)

▪️3 oua
▪️2 linguri smantana
▪️30-50g branza feta (sau orice branza tare si sarata)
▪️1 lingurita mustar Dijon
▪️1 fir de ceapa verde
▪️cateva frunze de patrunjel si marar
▪️sare, piper

Mod de preparare:

Pune ouale la fiert si intre timp taie marunt patrunjelul, mararul si ceapa verde. Cand au fiert, decojeste-le si taie-le cubulete. Poti folosi trucul cu lingura pentru a le decoji mai usor. Intr-un bol piseaza ouale alaturi de smantana, branza feta, mustar si toate verdeturile pe care le-ai taiat mai devreme.

Amesteca bine totul si adauga sare si piper dupa gust. Serveste salata cu paine proaspata sau prajita.

salata de oua
salata de oua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *