Fel principal

Salata de orez cu ton si fasole rosie

Pregatesc des salata asta de orez cu ton si fasole rosie in zilele cand nu am timp sau chef sa gatesc si ma salveaza mereu, asigurandu-mi o masa proteica si satioasa.

Mi se pare mereu la indemana pentru ca ai nevoie de ingrediente pe care le gasesti mereu in casa: cateva conserve, ceapa, ardei si orez. Eu folosesc mereu un orez de tip basmati in aceasta salata pentru ca bobul este mai lung si fierbe usor, fara sa se lipeasca. Cel din gama Eisler este preferatul meu, iar de data asta am ales sa adaug fasolea rosie de la Gradina Bunicii si tonul Vella, ambele produse fiind marca proprie Profi.

salata de orez

Ingrediente (2 portii):

▪️70g orez
▪️1 conserva fasole rosie (240g)
▪️1 conserva ton (150g)
▪️1/2 conserva de porumb (130g)
▪️1/2 ardei rosu
▪️1/2 ceapa rosie
▪️zeama de la 1/2 lamaie
▪️1 lingura ulei de masline
▪️sare, piper

Mod de preparare:

Pentru inceput, o sa fierbem orezul. Pentru aceasta reteta, eu prefer sa folosesc unul de tip basmati, cum ziceam, din gama Eisler. O cantitate de 70g de orez o fierb in 180ml apa.

Pun orezul impreuna cu apa si sarea la fiert, la foc mare, si astept pana ce apa ajunge la punctul de fierbere. Apoi, dau focul mic si fierb orezul pentru 6 minute cu capacul pus. Dupa acest timp, opresc focul, acopar oala cu un prosop si asez capacul la loc. In felul asta, orezul va absorbi apa din oala si va fi perfect fiert. O sa vedeti ca, la final, boabele se vor desprinde unul cate unul, fara sa se lipeasca.

Cat timp orezul fierbe, o sa tai marunt ceapa si ardeiul fasii.
Acum ca orezul s-a fiert, il trec prin apa rece. La fel procedez cu toate ingredientele din conserva si le asez intr-un bol cuprinzator alaturi de legumele pe care le-am taiat mai devreme.

Toarna ulei de masline si zeama de la lamaie, presara sare si piper si amesteca totul.

salata de orez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *