Fel principal,  Gustari,  Mic dejun

Salata cu dovleac copt

Si pentru ca am tot fost tentata sa mai incerc diverse cu dovleac, astazi vin cu o salata cu dovleac copt. Am fost surprinsa sa aflu ce bine se potriveste branza halloumi cu dovleacul dulce. Putin tahini, zeama de lamaie si totul a fost gata.
Sper sa o incercati cu drag, aceasta salata cu dovleac copt nu o sa va dezamageasca, a fost pranzul perfect pentru mine.
salata cu dovleac copt

🔪 Preparare: 5min
👩‍🍳 Gatire: 5min

Ingrediente: (2 portii)

Salata:

▪️200g dovleac placintar copt
▪️225g branza halloumi
▪️100g spanac
▪️2 rosii
▪️100g porumb
▪️30g nuci coapte taiate marunt
▪️seminte de dovleac

Dressing:

▪️1 lingura tahini
▪️1 lingurita de miere (omiteti daca dovleacul este dulce)
▪️zeama de la 1/2 lamaie
▪️1 lingura de ulei de masline

Mod de preparare:

Branza halloumi o tai fasii mai groase si o prajesc in tigaie, eu nu am folosit ulei. Apoi, o tai cubulete si o amestec cu restul ingredintelor, dovleacul si rosiile cuburi, spanac si porumb. Puteti folosi si o alta branza.

Pentru dressing, amestec toate ingredientele si le adaug la salata. La final, presar nuci coapte taiate marunt si seminte de dovleac.

PS: Pentru o varianta vegana/ de post, se poate inlocui halloumi cu tofu tras la tigaie, urmand pasii de aici.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *