Rulouri pufoase cu scortisoara
Deja prima zi de toamna? Deja si prima reteta de toamna, cu multe nuci si multa scortisoara: Rulouri pufoase cu scortisoara si crema de branza. Cred ca v-am mai zis cat imi place mie crema de branza in combinatiile dulci, dar stati sa vedeti si aceste pufosenii cu gust de scortisoara si nuci.
🔪 Preparare: 20min + 1h (dospit)
👩🍳 Gatire: 30min
Ingrediente:
Aluat:
▪️250g faina
▪️150ml lapte cald
▪️30g zahar
▪️25g unt moale
▪️1 ou
▪️3g drojdie uscata
Umplutura:
▪️25g unt moale
▪️30g zahar brun
▪️1/2 lingura scortisoara
▪️50g nuci tocate marunt
Crema de branza:
▪️80g crema de branza
▪️25g unt moale
▪️25g zahar pudra
Dizolv drojdia in laptele caldut, alaturi de zahar. O adaug peste faina, impreuna cu restul ingredientelor si framant 10 minute. Aluatul este putin lipicios, dar continui asa, fara sa mai adaug faina. Apoi, las la dospit 1-2h.
Pentru umplutura, voi amesteca toate ingredientele bine, formand o pasta. Cand aluatul s-a marit, il intind cu un sucitor presarat cu faina si pun umplutura. Incep sa impaturesc aluatul ca pe un rulou, iar apoi il impart in 12 parti egale. Pun mini-rulourile intr-o tava unsa cu unt si putin zahar si le acopar pentru inca 30 de minute.
Apoi, le-am uns cu un ou batut (optional) si le-am dat la 180°C, timp de 30 de minute, pana se rumenesc frumos.
Pentru crema, mixez untul cu zaharul pana se incorporeaza bine, iar apoi adaug crema de branza. Ung rulourile dupa ce s-au mai racit putin.
2 Comments
Pingback:
Pingback: