Fel principal

Risotto cu ciuperci

Adoor acest risotto cu ciuperci si il pregatim destul de des la noi in casa. Uneori cu ciuperci, alteori cu creveti sau chiar pui. E genul ala de reteta simpla, foarte gustoasa si gata in 20 de minute.

Nu mi-au placut niciodata ciupercile pana cand am inceput sa le gatesc. De atunci, mi-am dat seama ca le ador in sosuri, la orez sau paste.

risotto cu ciuperci

Ingrediente:

▪️130g orez arborio
▪️500g ciuperci
▪️o ceapa
▪️cateva graunte de usturoi
▪️120g smantana
▪️40g pecorino
▪️30g unt
▪️2 cani de supa legume/apa
▪️ulei de masline, sare, piper

Mod de preparare:

Pentru inceput o sa taiem marunt ceapa si usturoiul, iar ciupercile cubulete. Poti sa le tai si mai mari, daca preferi.

Intr-o tigaie incinsa pun o lingura de ulei de masline si calesc ciupercile cu sare si piper. O sa vezi ca isi vor lasa putin lichid. Poti pune si putin vin alb, daca ai. Astept sa se traga lichidul amestecand din cand in cand si apoi le scot pe o farfurie. O sa le dau deoparte pana pregatesc orezul. Daca folosesti creveti, procedeaza la fel, folosind putin unt in loc de ulei de masline si 250-300g creveti proaspeti sau congelati. Crevetii sunt gatiti cand isi iau forma de ‘C’.

Tot in aceeasi tigaie, pun un cub de unt si calesc bine ceapa si usturoiul. Apoi, torn orezul arborio. Il calesc putin si pe el pana devine translucid apoi torn apa sau supa de legume si gatesc orezul la foc mic cu capacul pus. Din cand in cand, mai amestec si mai adaug apa daca este nevoie. Nu uita de sare si piper.

Cand pare ca bobul este gatit al dente, pun smantana si parmezanul ras si amestec. Adaug acum si ciupercile gatite si amestec.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *