Pui in sos tikka masala
Stiti cat de mult iubesc reteta asta de pui in sos tikka masala. Este o reteta simpla cu un sos cremos, bine condimentat si plin de gust. Ingredientele le am mai mereu la indemana si de obicei, il servim cu orez basmati simplu. Mai jos o sa va arat cum l-am gatit folosind oala mea Instant Pot Pro 8.
Ingrediente: (2-3 portii)
▪️700g piept de pui
▪️3 linguri iaurt grecesc
▪️1/2 lingurita garam masala
▪️1/2 lingurita turmeric
▪️1/2 lingurita chimion
▪️1/2 lingurita fulgi de chilli
▪️2 graunte de usturoi rase
▪️o bucatica mica de ghimbir ras
▪️sare (dupa gust)
Sos:
▪️un cub de unt
▪️o ceapa
▪️300ml sos de rosii
▪️200ml smantana de gatit
▪️1/2 lingurita garam masala
▪️1/2 lingurita turmeric
▪️1/2 lingurita chimion
▪️o graunta de usturoi rasa
▪️patrunjel/coriandru proaspat
Mod de preparare:
Pentru aceasta reteta eu am folosit aparatul meu Instant Pot Pro 8. Daca vreti sa aflati mai multe despre el, il gasiti aici. Cei de la Instant Pot ne-au oferit si un cod de reducere pentru comunitate: #coltulcubunatati10 pentru 10% la orice aparat Instant Pot achizitionat.
Dar sa trecem la mancare. Pentru inceput, o sa tai pieptul de pui in cubulete egale, iar apoi il voi amesteca toate ingredientele pentru marinat: iaurtul, condimentele, ghimbirul si usturoiul ras si le voi lasa 20-30 de minute, intr-un bol.
Apoi, am incins putin ulei in Instant Pot si ajutandu-ma de functia Saute, am asezat in oala puiul bucata cu bucata, incercand sa il rumenesc. Cand se trage complet apa si puiul este usor rumenit, il trec intr-o farfurie si urmeaza sa pregatesc sosul.
Asez un cub de unt in oala si incerc sa curat putin fundul ei. Nu va ingrijorati daca s-au prins condimentele sau ramasitele de pui, se vor curata curand. Tai ceapa marunt si o voi cali in unt alaturi de usturoiul ras. Apoi, adaug sosul de rosii si amestec. Continui cu condimentele si smantana lichida si amestec bine pana obtin un sos cu o consistenta mai groasa.
Trec puiul inapoi in oala si amestec putin sa sa se aseze uniform pe sos. Setez aparatul la gatire sub presiune pentru 5-7 minute. De precizat aici ca eu am folosit un pui mai tare de tara. Daca folositi unul din comert, 3 minute ar trebui sa fie suficient. Cand este gata, eliberati butonul de depresurizare si asteptati pana ce capacul poate fi inlaturat in siguranta.
La final, puteti sa tocati patrunjel sau coriandru proaspat si puteti sa serviti puiul cu orez basmati simplu.