Pui in sos cremos cu rosii uscate si spanac
De mult timp imi doream sa incerc acest pui in sos cremos cu rosii uscate si spanac, iar acum i-a venit si lui randul. Consistenta sosului este minunata si nu cred ca mi-a iesit niciodata un sos alb atat de cremos, dar si gustos. Reteta contine multe ingrediente delicioase si mi se pare o idee buna pentru o cina reusita cu familia.
Si de data asta, Instant Pot mi-a fost de ajutor pentru ca fara el timpul de gatire ar fi fost mult mai lung. In el am reusit sa fac atat carnea, cat si sosul, datorita functiilor multiple. Pentru a gati carnea, eu m-am folosit de functia Pressure Cook, insa o puteti folosi si pe cea Slow, pe care o voi incerca si eu data viitoare.

Ingrediente:
▪️900g piept de pui
▪️200ml smantana lichida de gatit grasa
▪️50g parmezan
▪️50g rosii uscate
▪️100g spanac
▪️120ml supa de legume
▪️50ml vin alb
▪️15g unt
▪️1 lingura de ulei (din borcanul cu rosii uscate)
▪️4 graunte de usturoi
▪️1 lingurita mix italian de condimente: cimbru, oregano, busuioc
▪️fulgi de chilli, sare, piper
Mod de preparare:
Pentru inceput, o sa tai marunt usturoiul si voi continua cu spanacul si rosiile uscate in bucati mari. Puiul l-am transat in asa fel incat sa am bucati egale de piept.
Folosind functa Saute la inalta intensitate, o sa rumenesc puiul pe ambele parti in putin unt si in ulei de la rosiile uscate. Nu uita sa adaugi sare si piper.
Alaturi de pui, o sa calesc putin usturoiul si voi adauga si restul de condimente: mix italian si fulgi chilli. Toarna supa de legume si vinul si fixeaza capacul Instant Pot-ului. Seteaza functia Pressure Cook pentru 7 minute si lasa puiul sa se gateasca. Cand este gata, activeaza depresurizarea si scoate puiul intr-o farfurie. De precizat ca eu am folosit pui de tara si timpul de gatire difera putin, de aceea va sfatuiesc sa incercati cu 5 minute pentru inceput, iar apoi puteti sa mai adaugati cateva minute, in functie de cat de facuta vi se pare carnea.
Seteaza din nou functia Saute Low pentru 5 minute. In lichidul ramas de la pui, adauga smantana lichida si parmezanul si amesteca pana aduci smantana la punctul de fierbere. Pentru a face sosul si mai cremos, eu am adaugat si 2 linguri de smantana clasica, la galetusa. Consistenta sosului se va schimba radical si vei obtine cel mai aromat si cremos sos. Adauga apoi rosiile uscate si spanacul si amesteca din nou.
Asaza puiul pese sos si serveste-l cald.


