Fel principal

Pui crispy in fulgi de porumb

Obisnuiam sa fac des pui crispy in fulgi de porumb acum cativa ani. Era una din retetele noastre preferate. E super simpla si delicioasa, carnea iese frageda, bine condimentata, iar crusta ramane perfect crocanta datorita airfryerului. De-a lungul timpului am pregatit-o in multe variante, insa in airfryer mi s-a parut mereu cea mai buna versiune, ramanand perfect crunchy la exterior.

Despre aifryerul si multicookerul de la Instant Pot v-am mai povestit, sunt cele mai folosite electrocasnice de la noi din casa, iar in perioada asta pe instant-pot.ro este si o campanie de Black Friday pana la finalul lunii. Cu codul #coltulcubunatati10 avem 10% reducere suplimentara la orice aparat.

pui crispy in fulgi de porumb

Ingrediente:

▪️700g piept de pui
▪️200-300g fulgi de porumb
▪️200ml kefir
▪️2-3 oua
▪️10 linguri de faina
▪️1 lingurita boia dulce
▪️1 lingurita boia afumata
▪️1 lingurita pudra de usturoi
▪️1 lingurita piper
▪️1 lingurita sare

Mod de preparare:

Pentru inceput, am maruntit la minim intr-un blender fulgii de porumb, pastrand si bucati mai mari. Apoi, am taiat pieptul de pui in fasii lungi, nu foarte groase. Am trecut puiul intr-un bol si am turnat kefirul si condimente si am amestecat. Am lasat puiul la frigider pentru 1h cel putin. Cu cat sta mai mult la frigider, cu atat este mai fraged, insa daca te grabesti, poti sa-l lasi si 15 minute.

Apoi, am trecut puiul mai intai prin faina, apoi prin ou batut si ultima oara prin fulgii de porumb maruntiti. I-am asezat in cuva airfryerului si am pus si putin ulei de masline peste, mi se par mai gustosi asa. Din cantitatile de mai sus ies cam 2 cuve, aproximativ 4-5 portii as zice.

Da-i pentru inceput la 180 grade la functia Bake pentru 20 de minute, iar la final pe Airfryer, tot la 180 grade pentru 10 minute ca sa devina perfect crocanti si deloc uscati.

Serveste-i cu cartofi, sos de iaurt sau ce altceva mai preferi 🙂

pui crispy in fulgi de porumb
pui crispy in fulgi de porumb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *