Dulciuri

Placinte cu dovleac

Niciodata nu e prea mult dovleac, sau cel putin, nu m-am plictisit eu de el. De data aceasta, am incercat cateva placinte cu dovleac intr-un aluat fraged de galetta, bun, bun. Si daca tot venea Halloween-ul, am zis ca de ce nu decupez eu si cateva forme de “speriat”?
placintele cu dovleac

🔪 Preparare: 30min
👩‍🍳 Gatire: 30min

Aluat:

▪️200g faina
▪️un praf de sare
▪️1/4 lingurita praf de copt
▪️1 lingura de zahar (optional)
▪️80g unt/ulei de cocos/palmier in stare solida
▪️6-8 linguri de lapte/apa rece

Umplutura:

▪️250g piure dovleac
▪️1/2 lingurita scortisoara
▪️1/4 lingurita nucsoara
▪️1/4 lingurita cuisoare macinate
▪️un varf lingurita ghimbir
▪️1 lingurita de miere (in functie de cat de dulce e dovleacul)

Mod de preparare:

Se amesteca faina, sarea, praful de copt si zaharul cu untul pana se formeaza un aluat nisipos. Eu am amestecat cu mainile, adaugand apoi laptele si formand un aluat omogen, fara sa il framant prea mult.

Pentru umplutura, pisam bine dovleacul si il amestecam cu toate ingredientele.

Eu am avut chef sa ma joc putin cu aluatul, dar voi puteti sa il impartiti in doua parti egale, sa umpleti prima parte si sa acoperiti cu a doua, sigiland la capete cu o furculita. Daca va intereseaza totusi cum am decupat eu, puteti sa va uitati in highlights, pe Instagram.

La final, ungem cu un ou batut si dam la cuptor pana se rumeneste.

Alte retete cu dovleac:

Crinkles cu dovleac
Chec cu dovleac si ciocolata
Briose cu dovleac si crema de branza

Alte idei de umplutura:

Galette cu fructe
Galette sarata cu ciuperci si pui

Gem de capsuni:

placinte cu gem de capsuni

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *