Paine,  Gustari,  Mic dejun

Pite

N-am mancat pite asa de bune niciodata, au iesit extrem de pufoase. Se fac destul de usor si sunt nemapomenite cu hummus, salata de vinete sau chiar umplute cu branza. Eu am facut mai multe tipuri de umpluturi, insa le poti lasa chiar si goale sau doar cu branza.

Bonus: nu ai nevoie de cuptor, doar de plita

pite

Ingrediente:

▪️360g faina
▪️170ml apa calduta
▪️40ml lapte caldut
▪️3 linguri ulei de masline
▪️1 lingurita zahar
▪️1 lingurita si jumatate de drojdie
▪️1 lingurita sare

Pentru umplutura: ardei copt la borcan (nu in otet), feta, marar proaspat, cheddar

Extra: si mai mult ulei de masline

Mod de preparare:

Am facut o mica adancitura in faina unde am asezat drojdia, laptele caldut cu apa si lingurita de zahar. Am amestecat bine si am lasat 3-4 minute deoparte. Apoi, am turnat uleiul de masline si sarea si am amestecat totul cu mana, pana ce aluatul a inceput sa se lege. Framant cateva minute pana ce aluatul devine elastic. Il trec la loc in bol, il acopar si il las la dospit pana isi dubleaza volumul (1-1h30).

Intre timp, o sa fac si umpluturile: pentru una am amestecat ardei copt cu feta intr-un blender (aveti grija sa nu fie prea lichida compozitia pentru ca va curge), pentru cealalta am amestecat feta si marar tocat si pentru ultima am ras cheddar.

Cand aluatul s-a marit, il impart in 6 parti egale si cu un sucitor intind fiecare pita pe care asez umplutura preferata. Apoi, strang aluatul dintr-un capat in altul si las pite la dopsit inca putin (15-20 minute) cat timp pregatesc o tigaie antiaderenta.

Intind din nou fiecare pita cu un sucitor si o coc intr-o tigaie incinsa. O las cateva secunde pe fiecare parte la foc mare, apoi torn ulei de masline si le las la copt cu capacul pus, la foc mic spre mediu. Doar asa te vei asigura ca sunt perfect facute in interior.

pite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *