Fel principal

Pide turcesti

Inca de cand am fost in Turcia, mi-am dorit sa incerc si eu aceste pide turcesti acasa si nu mi-a venit sa cred ce simplu se pregatesc. Aluatul nu are nevoie de dospire, iar umplutura o puteti face in multe combinatii: cu carne, legume, branza, chiar si oua.

Am dat o fuga in Profi sa iau cateva ingrediente si am ales produsele marca proprie: carne de la Ferma din Deal, faina Kook si oua O&O. Pe langa asta, am mai luat cateva legume pentru a completa umplutura pidelor.

pide turcesti

Ingrediente:

Aluat: (4 bucati)
▪️300g faina
▪️150ml apa calduta
▪️3 linguri ulei de masline
▪️5g drojdie uscata
▪️1 lingurita sare
▪️1 lingurita zahar

Umplutura:
▪️300g carne tocata
▪️3 fire ceapa verde
▪️1 ardei capia
▪️1 rosie
▪️patrunjel
▪️o bucatica ardei iute

Condimente carne:
▪️1 lingurita paprika dulce
▪️1 lingurita sare
▪️1/2 lingurita chimion
▪️1/2 lingurita coriandru
▪️1/2 lingurita scortisoara
▪️1/4 lingurita nucsoara
▪️1/8 lingurita cuisoare

Optional: cheddar, feta, oua

Mod de preparare:

Pune intr-un bol faina si fa o deschizatura in mijloc in care vei aseza drojdia. Toarna putina apa calduta si zaharul si lasa-o cateva minute deoparte. Adauga apoi restul de apa, ulei de masline si sarea si incepe sa framanti aluatul usor. Aduna totul intr-o bila pe care o vei imparti in 4 parti egale si lasa-le putin acoperite cu un prosop cat pregatim carnea.

Taiem marunt toate legumele si le asezam intr-un bol cuprinzator alaturi de condimente. Amestecam bine totul si revenim la bucatile de aluat.

Intinde cu un sucitor fiecare bila si aseaza umplutura in mijloc, pastrand marginile goale. Puteti sa va jucati cu umplutura. Eu am ales sa fac o pida cu cheddar, feta si ou, doua cu carne si una cu carne si ou.

Daca vreti sa puneti si oua in umplutura, va recomand sa coaceti 10-15 minute pida, iar apoi turnati oul si dati din nou la cuptor.

Le-am copt in jur de 30-40 de minute la 180 grade. Apoi, cand le-am scos din cuptor, am uns marginile cu unt.

pide turcesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *