Fel principal

Paste Quattro Formaggi

Prima incercare de paste quattro formaggi. Le ador, ma intreb de ce nu le-am incercat mai devreme. Nu am masurat intocmai cantitatile, am pus in functie de cat de mult gust de branza mi-as fi dorit sa obtin. Secretul ar fi sa gustati pana iese cum va place. Simplu si rapid!
quattro-formaggi

👩‍🍳 Gatire: 20min

Ingrediente:

▪️180g paste tagliatelle
▪️2-3 linguri de smantana
▪️70g gouda
▪️60g cheddar
▪️50g gorgonzola
▪️20g mozzarella
▪️30g parmezan

Mod de preparare:

Am pus pastele la fiert asa cum scrie pe ambalaj, adaugand un praf de sare in apa. Incercam sa nu le fierbem foarte mult.

Intr-o tigaie, am pus putin unt si 2-3 linguri generoase de smantana. Cand incepe sa faca bule, adaug branzeturile rase, mai putin parmezanul. Condimentam, eu am folosit piper si putin busuioc uscat. Sare nu am mai adaugat, pentru ca branzeturile folosite sunt destul de sarate.

Amestec, iar cand toata branza s-a transformat intr-un sos, adaug si parmezanul. Daca este nevoie sa mai diluam sosul, putem adauga din apa in care au fiert pastele.

Opresc focul, adaug pastele fierte si amestec. La final, puteti sa adaugati extra parmezan, daca simtiti nevoia.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *