Fel principal

Paste cu sos de ardei copt

Am incercat de curand reteta asta de paste cu sos de ardei copt si mi-a placut enorm. Este perfecta pentru sezonul ardeiului kapia si nu dureaza foarte mult. Sosul de ardei copt este preparat prin coacerea ardeilor in cuptor, insa puteti sa trageti ingredientele chiar si la tigaie.

Pentru a obtine un sos cremos, o sa ne folosim de apa in care au fiert pastele. In timpul fierberii pastelor, amidonul este eliberat si se dizolva in lichid. Acest proces face ca apa de fierbere a pastelor sa devina usor vascoasa si sa contina o cantitate semnificativa de amidon. Rezultatul final este un sos cremos, plin de aroma si culoare.

paste cu sos de ardei copt

Ingrediente:

▪️200g fusilli
▪️3-4 ardei rosii
▪️1/2 ceapa alba
▪️1 capatana de usturoi
▪️120ml smantana de gatit
▪️40g pecorino
▪️1 lingura de ulei de masline
▪️sare, piper proaspat macinat

Mod de preparare:

Curata si taie ceapa in bucati mari, iar capatana de usturoi da-o in jumatate. Asaza-le intr-o tava cu foaie de copt, impreuna cu ardeii, putin ulei de masline si sare. Da-le la cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 20-25 de minute, sau pana ce ardeii s-au copt bine. 

Cu cateva minute inainte sa fie gata, o sa pun pastele la fiert cu putina sare, asa cum scrie pe ambalaj.
Cand s-au copt ardeii, pune-i intr-un castron cu capac si lasa-i cateva minute. In felul asta se vor decoji mai usor.

Intr-un blender de bucatarie, mixeaza ardeii decojiti, ceapa, grauntele de usturoi, sarea si piperul. Trece acest sos intr-o tigaie curata si adauga din apa in care au fiert pastele; un polonic ar trebui sa fie suficient. Amesteca la foc mediu, pana observi ca sosul incepe sa fiarba, iar apoi adauga smantana de gatit si pecorino sau parmezan.

Amesteca pana obtii consistenta dorita. Mie imi place ca sosul pastelor sa fie ceva mai lichid si cremos. Adauga pastele fierte si amesteca. Serveste cu piper proaspat macinat, burrata si extra ulei de masline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *