Fel principal

Paste cu pesto verde

Mancam des paste cu pesto verde, pentru ca se fac imediat si sunt delicioase. Desi, de cele mai multe ori, imi cumpar sos ambalat, sunt cateva ocazii in care prefer sa il prepar acasa, iar acest proces nu dureaza mai mult de 5 minute. Poate fi folosit la prepararea pastelor, fie savurat peste cartofi copti sau chiar cu paine prajita. Este delicios si se poate face cu busuioc, frunze de ridichi, spanac, leurda, in functie de sezon.

paste cu pesto verde

🔪 Preparare: 10min
👩‍🍳 Gatire: 10min

Ingrediente: (pentru 2 portii de paste)

▪️180g spaghetti
▪️o mana plina de busuioc
▪️4 linguri parmezan ras
▪️2 graunte de usturoi
▪️2-3 linguri seminte de pin/caju crud
▪️4 linguri ulei de masline
▪️1 lingura zeama de lamaie
▪️putina apa de la paste

Mod de preparare:

Pentru inceput, punem pastele la fiert, asa cum scrie pe ambalaj. In apa, adaugam sare. Cand sunt aproape fierte, pastram intr-o cana putina apa de la paste.

Pentru a pregati sosul pesto, avem nevoie de un maruntitor de bucatarie. Desigur, voi puteti folosi si un mojar, doar ca procesul este ceva mai lung. Pun in blender busuiocul, parmezanul, usturoiul si semintele de pin si le maruntesc pana obtin o pasta. Apoi, adaug uleiul de masline si zeama de lamaie si pornesc blenderul pentru a omogeniza totul. Gust si mai adaug busuioc/usturoi, dupa caz. Apoi, adaug putina apa de la paste si amestec cat sa obtin un sos omogen si nu foarte lichid.

Asez pastele fierte intr-o tigaie si adaug sosul pregatit, amestecand. La final, presar parmezan ras.

PS: Daca doriti sa improvizati o varianta vegana/ de post, puteti inlocui parmezanul cu fulgii de drojdie inactiva.

paste cu pesto verde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *