Fel principal

Paste cu bacon si sos rosu

Pastele sunt la ordinea zilei in casa noastra si pentru ca am fost in vacanta si n-am mai gatit demult paste, am concluzionat ca e timpul. Poate ca ele nu reprezinta cea mai sanatoasa masa, dar uneori trebuie sa ne mai hranim si poftele.
paste-cu-bacon-si-sos-rosu

🔪 Preparere: 10min
👩‍🍳 Gatire: 20min

Ingrediente: (pentru 2 portii) ⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
▪️250g paste (puteti alege orice tip)
▪️250g bacon
▪️200g ciuperci
▪️200g rosii pasate (din conserva)
▪️1/2 morcov
▪️1 ceapa
▪️1 catel de usturoi
▪️vin (optional)
▪️sare, piper
▪️parmezan

Mod de preparare:

Se pun pastele intr-o oala mare si se adauga o cantitate de apa care sa treaca peste nivelul lor. Adaugam si un praf de sare. Pastele se fierb asa cum scrie pe ambalaj iar in acest timp pregatim sosul.

Se taie ceapa, morcovul si usturoiul (eu am folosit blender care taie, pentru ca prefer sa fie cat mai mici). Bacon-ul se taie in fasii lungi.

Se calesc legumele, dupa care se adauga bacon-ul si se prajeste. Eu am adaugat si putin vin.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dupa ce s-a mai strans putin bacon-ul, se adauga ciupercile. Ciupercile vor incepe sa lase apa, amestecam continuu pana ce se trage toata apa si vom adauga rosiile din conserva.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dupa 2-3 minute, am stins totul cu 1/2 pahar apa si am lasat sa fiarba inca 5-7 minute la foc mediu spre mic. Am oprit focul cand sosul a inceput sa se stranga.

Se incorporeaza pastele, si se adauga parmezan dat pe razatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *