Pasta de ardei copti cu feta
De curand am incercat si eu pentru prima data aceasta pasta de ardei copti cu feta si mi s-a parut extraordinar de buna. Asa ca trebuie neaparat sa o adaugati pe lista de Craciun. Va veti impresiona cu siguranta invitatii, este perfecta pentru o gustare alaturi de lipii, un platou delicios si un pahar de vin.
Ingrediente:
▪️150g branza feta
▪️1 lingura generoasa de smantana
▪️2 ardei capia mari
▪️1-2 linguri ulei de masline
▪️putina zeama de lamaie
▪️piper, chilli, za’atar
Mod de preparare:
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de un maruntitor de bucatarie. Cu ajutorul lui, vom obtine o pasta densa si cremoasa. Voi aseza ardeii intr-o tava cu foaie de copt si ii voi da la 200°C pana se rumenesc bine si se pot decoji (20-30 minute).
Intre timp, tai feta in bucati si o asez in blender alaturi de condimente, o lingura de ulei de masline, smantana si zeama de lamaie. Cand ardeii s-au copt, ii las putin la racit si ii decojesc. Ii adaug in blender si mixez bine pana obtin o pasta cremoasa. Va recomand sa gustati si sa mai ajustati cantitatea de zeama de lamaie/ulei de masline.
La final, eu am format un sant in care am turnat ulei de masline si am presarat fulgi de chilli.