Dulciuri

Pandispan cu visine

Aceasta reteta de pandispan cu visine este clasica si cea mai simpla, dar si cea mai buna pe care o stiu, de aceea nu avem nevoie decat de 4 ingrediente. Puteti mari oricand cantitatile pentru o tava mai mare si puteti folosi orice fructe aveti in casa.

pandispan cu visine

🔪 Preparare: 15min
👩‍🍳 Gatire: 40min

Ingrediente:  (tava: 18x17cm)

▪️4 oua
▪️120g zahar
▪️120g faina + 1 lingura (pentru fructe)
▪️200g fructe (visine)
▪️2 lingurite extract de vanilie (optional)

Mod de preparare:

Pentru inceput, retinem ca pentru fiecare ou avem nevoie de 30g de faina si 30g zahar. Asadar, daca vreti sa mariti cantitatea, puteti sa o faceti bazat pe acest lucru. Pe langa asta, eu am tinut sa mai scad putin cantitatea de zahar la 100g, insa daca fructele voastre nu sunt atat de dulci, nu va recomand sa o faceti.

Incep prin a pune ouale intr-un bol cuprinzator, alaturi de un praf de sare si de zahar. Mixez (cu mixerul) usor si cresc treptat viteza, pana ce lichidul isi tripleaza volumul si se deschide la culoare. De precizat ar fi ca am nevoie sa bat in jur de 10 minute pentru a obtine un pandispan cat mai pufos, de aceea nu recomand sa faceti aceasta reteta cu telul.

Adaugam faina si incepem sa amestecam cu grija, cu ajutorul unei spatule, de sus in jos. Daca aveti probleme cu formarea cocoloaselor, va recomand sa turnati faina treptat.

Pregatim cuptorul la 180°C si tava – unsa cu unt si tapetata bine cu faina. Intre timp, spal si tai fructele asa cum imi place. Torn compozitia in tava si asez fructele cu grija. Dau tava la cuptor pentru 30-40 de minute, pana ce s-a rumenit aluatul.

Important: nu toate cuptoarele sunt la fel, de aceea este indicat sa urmariti prajitura si sa folositi trucul cu scobitoarea pentru a verifica daca aluatul este copt. La final, presar zahar pudra.

pandispan cu visine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *