Fel principal

Pachetele prajite cu tofu si legume

Ati incercat vreodata pachetele prajite cu tofu si legume? Desi nu sunt un mare fan al preparatelor vegane, aceste sarmalute de post mi-au intrecut asteptarile. Sunt crocante, foarte gustoase si se pregatesc destul de simplu. Aveti nevoie de o bucata de tofu, legume din frigider si cateva foi de orez, pe care le gasiti in orice supermarket la raionul asiatic. V-am facut curiosi?

pachetele prajite cu tofu si legume

🔪 Preparare: 10min
👩‍🍳 Gatire: 30min

Ingrediente: (12 bucati)

▪️200g tofu
▪️1 morcov
▪️1/4 varza alba
▪️2-3 fire de ceapa verde
▪️2 catei de usturoi
▪️100g orez basmati gatit (optional)
▪️12 foi de orez
▪️1 lingura sos de soia

Marinada tofu:
▪️2 linguri sos de soia
▪️1 lingura ulei de susan
▪️1/2 lingurita ghimbir
▪️1 lingurita condimente pentru pui
▪️piper

Mod de preparare:

Pentru inceput, avem nevoie sa scoatem umiditatea din tofu. Pentru asta, ne trebuie un tocator, servetele de hartie care sa absoarba lichidul si o oala mai grea. Punem cateva straturi de hartie sub si peste bucata de tofu, asezam tocatorul deasupra, iar apoi, oala cu greutate. Lasam toful in pozitia aceasta cate 15-20 de minute pentru fiecare parte. Scopul este de a presa cat mai bine tofu pentru a scoate lichidul din el. Cu cat este mai presat, cu atat devine mai crocant in tigaie.

Daca vreti sa folositi orez, desi nu aveti gatit, puteti pune 50g la fiert. Il asez intr-o cratita alaturi de 120ml apa si un praf de sare si il las sa fiarba la foc mare. Cand apa a inceput sa fiarba, voi da focul mic si voi fierbe orezul in continuare cu capacul pus, pret de 4-5 minute. Apoi, opresc focul, asez un prosop deasupra cratitei, pun apoi capacul si las orezul inca 5 minute, sa absoarba apa ramasa.

Acum ca tofu a fost presat si lichidul s-a scurt in servetele, voi farma bucata cu o furculita si o voi amesteca cu toate ingredientele de marinada. Las toful deoparte si ma apuc sa tai legumele. Morcovul il dau pe razatoare, ceapa verde, usturoiul si varza le voi taia marunt.

Asez tofu intr-o tigaie unsa cu putin ulei de susan si il gatesc la foc mediu pana ce devine rumen. Il trec intr-o farfurie si continui sa gatesc legumele. Calesc putin usturoiul si adaug morcovul si varza. Le gatesc pret de 3-4 minute, dar nu vreau sa se inmoaie complet. Adaug o lingura de sos de soia si amestec la foc mediu, apoi ceapa verde, tofu si orezul gatit (daca este cazul), mai tin 2-3 minute pe foc si umplutura este pregatita.

Pentru a asambla pachetelele, am nevoie de o farfurie cu apa rece in care voi inmuia foile de orez. Inmoi cate o foaie, asez umplutura si rulez ca la sarmalute: lateralele in interior, iar apoi rulez dintr-un capat in altul.

Pun putin ulei in tigaie si prajesc fiecare pachetel la foc mediu pana ce foia de orez devine crocanta. Va recomand sa nu prajiti foarte multe in acelasi timp pentru ca este posibil sa se lipeasca intre ele. Servesc cu sos sweet chilli.

O alta reteta de pachetele gasiti aici.
Mai multe retete de post/vegane gasiti aici.
O alta reteta cu tofu gasiti aici aici.

pachetele prajite cu tofu si legume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *