Ovaz la tigaie
De mult timp voiam sa incerc aceasta reteta de ovaz la tigaie pe care am vazut-o la o bloggerita din SUA sub numele de ‘scrambled oats’. Este o combinatie simpla din oua, ovaz, banane si scortisoara intr-un mic dejun delicios si hranitor, care asigura nutrientii necesari pentru a incepe ziua in forta.
Ovazul este bogat in fibre si ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, bananele adauga un gust dulce si sunt o sursa buna de potasiu, ouale sunt o sursa excelenta de proteine, iar scortisoara are proprietati antiinflamatorii.

Ingrediente: (o portie)
▪️1/2 banana
▪️1 ou
▪️40g ovaz
▪️1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Piseaza banana intr-o farfurie si adauga apoi oul, scortisoara si ovazul. Amesteca bine iar apoi asaza tot aluatul intr-o tigaie unsa cu putin ulei de cocos (sau orice alt ulei preferi).
Lasa aluatul sa se rumeneasca la foc mediu, apoi intoarce-l pe partea cealalta. Cu o spatula, incearca sa il maruntesti si mai tine-l pe foc pana ce se rumeneste asa cum iti place.
Intr-un bol asaza iaurtul preferat, acest amestec si adauga fructe proaspete feliate, sirop de agave/miere si unt de arahide/migdale.


