Ovaz la rece
Daca ar trebui sa numesc cea mai simpla reteta de dimineata, asta ar fi: ovaz la rece. Ovazul la rece este un mic dejun simplu care poate fi pregatit in cateva minute seara si savurat a doua zi. Peste noapte, ovazul absoarbe lichidul si se inmoaie, creand o textura cremoasa si o gustare delicioasa.
Ovazul este bogat in fibre care ajuta la mentinerea nivelului de zahar din sange. Este o sursa buna de proteine, vitamine si minerale, inclusiv fier, magneziu si zinc.
Ingrediente:
▪️50g ovaz
▪️110ml lapte (eu folosesc vegetal)
▪️2 lingurite iaurt grecesc
▪️1/2 banana coapta sau 1 lingurita miere
De obicei, plec de la aceste ingrediente de baza, iar apoi adaug in functie de preferinte:
cu unt de arahide:
▪️1 lingurita unt de arahide
▪️cateva alune tocate
cu fructe:
▪️1 lingurita seminte de chia
▪️bucati de fructe
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele intr-un borcan si amesteca-le bine. Acopera recipientul cu un capac si lasa-l la frigider pentru cel putin 3-4h sau peste noapte. De precizat ca banana isi schimba putin culoarea pana a doua zi, de aceea, daca te deranjeaza acest lucru, poti sa o inlocuiesti cu o lingurita de miere.
A doua zi, poti pune topping-urile tale preferate: fructe, nuci, sirop de agave, unturi cremoase sau chiar si mai mult iaurt. Poti sa schimbi ingredientele in fiecare seara si o sa ai cate un mic dejun diferit in fiecare zi.