Ovaz la rece snickers
Am incercat acest ovaz la rece snickers inca din vara si abia acum a venit momentul sa il impartasesc si cu voi. Sunt sigura ca o sa va placa pentru ca este foarte gustos si nu necesita prea mult timp de preparare. Mai mult, asigura un mic dejun hranitor si proteic si este atat de bun ca l-am trecut la categoria de dulciuri.
🔪 Preparare: 5min
👩🍳 Gatire: 2-3h
Ingrediente: (2 portii)
Baza:
▪️80g ovaz
▪️20g unt de arahide
▪️2 curmale
▪️160ml lapte
▪️2 lingurite seminte de chia (optional)
Crema:
▪️160g iaurt
▪️20g unt de arahide
Topping: 20g ciocolata 75% cacao si cateva arahide prajite
Mod de preparare:
La aceasta reteta am folosit un maruntitor de bucatarie. Insa, daca nu detineti unul, puteti sa amestecati ingredientele intr-un bol, inlocuind curmalele cu orice alt indulcitor preferati.
Asadar, pun in blender ingredientele pentru baza: ovazul, laptele, untul de arahide si curmalele. Optional, eu am adaugat si seminte de chia. Daca nu aveti blender sau curmale, le puteti inlocui cu 1-2 lingurite de miere. Mixez bine totul pana devine omogen. Iau 2 borcanase si pun continut egal in ambele.
Intr-un alt bol voi pregati crema (cel de-al doilea strat). Amestec untul de arahide si iaurtul si asez totul peste ovazul de mai sus.
La final, adaug ciocolata topita si cateva arahide prajite. Dau borcanasele la frigider pentru cel putin 2-3h sau peste noapte.