Fel principal

Orzo in sos de ardei copt cu feta

Avem fani ardei copt aici? Eu il ador in sosuri pentru paste, iar de data asta mi-am propus sa-l incerc in ceva nou: orzo in sos de ardei copt cu feta.

Daca nu ati incercat inca orzo, e momentul perfect! Este un tip de pasta in forma de boabe de orez mai mari, se gateste rapid si merge de minune in combinatii cu carne, peste sau chiar simplu, cu legume si branza. Mie imi place ca absoarbe toate aromele din sos si e atat de cremos.

Orzo in sos de ardei copt cu feta

Ingrediente (2 portii):

▪️180g orzo
▪️2-3 ardei kapia
▪️100g feta
▪️o ceapa alba
▪️o capatana de usturoi
▪️2 bucati de somon
▪️sare, piper, oregano, ulei de masline

Mod de preparare:

Intr-o tava incapatoare am pus ardeii, ceapa si usturoiul taiate in 2 si bucata de feta. Am turnat putin ulei de masline si am presarat oregano. Nu folositi sare pentru ca feta este deja sarata.

Intr-o alta tava, am pus somonul la copt cu fulgi de chilli si ulei de masline.

Cand ardeii par aproape facuti, am pus si orzo in apa fiarta. Il voi fierbe asa cum scrie pe ambalaj.

Dupa 20-30 de minute, am scos ardeii si am mai lasat somonul sa se rumeneasca bine. Apoi, am decojit ardeii si i-am mixat intr-un blender cu feta, ceapa si usturoiul. Daca vi se pare prea solid amestecul, puteti adauga putin din apa in care a fiert orzo. Trec tot mixul acesta intr-o tigaie si la foc mic amestec, alaturi de putina apa de la paste pana obtin un sos cremos. Apoi, adaug orzo si amestec bine.

Asez orzo in farfurie alaturi de somonul care s-a rumenit intre timp.

Orzo in sos de ardei copt cu feta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *