Mic dejun

Oladi

In weekend, ne-am rasfatat cu o portie zdravana de oladi. Oladi sunt un fel de pancakes, cu cateva ingrediente la indemana oricui. Sunt simple, pufoase si delicioase. De obicei, le servim cu sirop de agave, iaurt, nuci si fructe proaspete. Dar ele pot fi savurate chiar si in varianta sarata. Adauga o jumatate de lingurita de sare si cascaval ras in aluat si serveste-le cu bacon prajit, oua, ceapa verde si guacamole.

oladi

🔪 Preparare: 5min
👩‍🍳 Gatire: 10min

Ingrediente: (10-12 bucati)

▪️1 ou
▪️100g iaurt grecesc
▪️200g smantana (20% grasime, la galetusa)
▪️100g faina
▪️1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
▪️un praf de sare

Mod de preparare:

Bat oul cu un praf de sare, iar apoi, adaug iaurtul si smantana, amestecand. Uneori, daca nu am iaurt, le fac doar cu smantana (300g). Urmeaza faina si bicarbonatul de sodiu.

Dupa ce am omogenizat compozitia, incing o tigaie si o ung cu putin ulei. La foc mediu, torn cu o lingura aluatul, formanand doua clatite mai micute si le tin pana formeaza deasupra niste bule. Apoi, le intorc pe partea cealalta si le mai las 1-2 minute. La final, le servesc cu sirop de agave, fructe proaspete si iaurt grecesc.

Pentru varianta sarata, eu am adaugat sare in aluat si gouda rasa (puteti folosi orice alt tip de branza). Apoi, le-am servit cu bacon prajit, oua si guacamole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *