Gustari

Naut crocant

Sigur si voua va plac gustarile sarate, asa ca azi va arat cum sa faceti naut crocant acasa. Este cea mai buna gustare pentru weekend-urile lenese la seriale si o alternativa delicioasa a rontaielilor din comert. Se pregateste foarte usor si nu aveti nevoie decat de o conserva de naut, cateva condimente si putina rabdare.

naut crocant

🔪 Preparare: 5min
👩‍🍳 Gatire: 30-40min

Ingrediente:

▪️o conserva de naut
▪️1 lingura ulei de masline
▪️1/2 lingurita boia dulce
▪️1/4 lingurita boia iute
▪️1/2 lingurita sare
▪️1/2 lingurita busuioc

Mod de preparare:

Scurg nautul intr-o sita si il spal. Il asez pe un prosop si incerc sa il sterg foarte bine, fara sa presez prea tare boabele. Apoi, indepartez coaja fina, transparenta a nautului. Incercati sa il uscati bine, altfel nu va iesi crocant.

Trec boabele de naut intr-un castron alaturi de toate condimentele si uleiul de masline si le amestec bine. Apoi, le trec intr-o tava cu foaie de copt si le dau la cuptorul preincalzit la 220°C, pentru 20 de minute. Incercati sa le aranjati cat mai rasfirate. La mijlocul intervalului de timp, le amestec putin. La final, sting cuptorul si le mai las pentru 5 minute acolo. In felul acesta, boabele de naut vor deveni crocante.

naut crocant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *