Fel principal,  Gustari

Moutabal

Moutabal este o salata de vinete, in stil libanez, cu pasta de susan si iaurt grecesc. Este mult mai fresh decat salata de vinete cu maioneza si se pregateste foarte simplu. Ca sa nu pierd prea mult timp, eu am ales sa folosesc blenderul de bucatarie. Practic, doar am asezat toate ingredientele in el si am mixat. Moutabal a iesit foarte cremoasa si gustoasa, iar noi am mancat-o cu lipii de casa.

moutabal

👩‍🍳 Gatire: 10min

Ingrediente:

▪️2 vinete (aproximativ 350g decojite)
▪️2 linguri iaurt grecesc
▪️2 linguri tahini (pasta de susan)
▪️1/2 zeama de la o lamaie
▪️2 catei de usturoi
▪️sare, piper

Optional: ulei de masline, rodie, patrunjel, sumac (pentru decor)

Mod de preparare:

Primul pas ar fi sa coaceti vinetele in cuptor sau pe plita. Eu am avut vinetele deja coapte din vara, la borcan. Dar puteti folosi vinete coapte congelate, se gasesc in magazine.

Daca nu aveti un blender de bucatarie, este suficient sa tocati vinetele si sa le amestecati cu iaurtul grecesc, pasta de susan, zeama de lamaie si usturoiul zdrobit. Din comoditate si pentru ca imi place textura cremoasa a salatei, eu aleg sa folosesc blenderul de bucatarie (atentie: un smoothie blender nu functioneaza). Asez toate ingredientele in el si mixez pana obtin o pasta cremoasa si omogena. La final, gust si mai adaug sare/piper/sumac, daca este cazul.

Asez moutabal in farfurie si formez niste santuri cu o lingurita. Voi turna ulei de masline si voi presara rodie, patrunjel si sumac. Daca nu va place, puteti sa omiteti uleiul de masline, insa el aduce un plus de savoare salatei.

moutabal
moutabal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *