Dulciuri

Macarons cu ciocolata neagra

Am facut din nou macarons, de data aceasta de ciocolata. Acestia mi s-au parut mai buni decat cei clasici, desi am avut si putin mai mult de amestecat la ei, pentru ca in compozitia cochiliei macarons am folosit cacao.
Va invit sa le dati o sansa, de departe cei mai buni incercati de mine, desi poate nu au iesit atat de frumosi ca cei clasici.
Inainte de a va apuca, cititi si reteta clasica, care se gaseste aici, pentru mai multe detalii.
macarons

Ingrediente:

Bezea:

▪️74g albus la temperatura camerei
▪️150g zahar pudra + 30g (pentru bezea)
▪️90g faina de migdale
▪️15g cacao

Crema:

▪️100g ciocolata neagra
▪️100ml smantana pentru frisca

Modul de preparare:

Vom trece prin sita: zaharul pudra, faina si cacaua, separat fiecare, cantarindu-le. Le amestecam bine cu o spatula si le lasam deoparte.

Inainte de a va apuca de bezea, incercati sa degresati castronul si spatulele de la mixer cu putina lamaie. Clatiti apoi castronul si stergeti-l cu un servetel de hartie.

Bat albusurile cu un praf de sare, pana se fac spuma. Apoi, adaug treptat zaharul si continui sa bat, pana ce obtin o bezea tare si lucioasa. Incercam trucul cu castronul intors. Bezeaua este gata atunci cand intoarcem castronul si ea ramane tot acolo.

Incep sa trec prin sita, din nou, amestecul de migdale, cacao si zahar in castronul cu bezea. Macin in doua transe, iar dupa fiecare, amestec pentru a incorpora totul, cu miscari de sus in jos. Ne vom opri cand amestecul devine lucios si elastic. Cand ridicam spatula sus si amestecul curge, trebuie sa se incorporeze foarte repede in restul castronului. Atunci, inseamna ca sunt gata sa fie pusi in tava. Inainte de a-i pune in tava, vom lipi covorasul sau hartia de copt de tava, ajutandu-ne de putin aluat pus la colturi.

Am turnat macarons cu un pos, folosind un dui rotund. Tin perpendicular posul pe suprafata covorasului care se afla in tava si apas in mijlocul fiecarui cerculet, pana ce amestecul se distribuie uniform. Nu umpleti foarte tare cerculetele covorasului pentru ca atunci cand veti tranti tava, vor curge pe langa. Trantesc tava de cateva ori pentru a ii uniformiza si a scoate bulele de aer din ei. La nevoie, sparg bulele, ajutandu-ma de o scobitoare.

Ii las la uscat pentru aproximativ 30 de minute, maxim 1h. In acest timp, ei ar trebui sa se usuce bine. Daca nu s-au uscat nici dupa 1h si jumatate, nu se vor mai usca. Avem nevoie de un mediu lipsit de umezeala in casa, de aceea eu nu spal niciodata rufe atunci cand ii pregatesc.

Pentru a testa daca sunt uscati, voi apasa usor cu degetul pe cateva cerculete. Daca acestea au suprafata uscata, inseamna ca sunt gata pentru cuptor. Daca nu, ii mai las la uscat.

Ii dau la cuptorul preincalzit la 150°C, timp de 15-20 de minute. Daca apas pe cochilie si aceasta se misca, inseamna ca mai trebuie lasati la cuptor. Nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii!

Pentru crema, am procedat ca la primii macarons. Pun smantana pe foc si astept sa ajunga la punctul de fierbere, apoi adaug ciocolata si omogenizez cu o spatula. Iau de pe foc si o las sa se raceasca, apoi o pun in frigider, pana ajunge la consistenta dorita. Dupa ce o scot din frigider, o mai bat putin cu mixerul.

Umplu macarons cu un pos cu dui in forma de stea. Nu uitati ca timpul de pastrare dupa umplerea lor este de minimum 24h, la frigider, iar cei mai buni macarons sunt dupa 48h.

macarons
macarons cu ciocolata neagra

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *