Paine

Lipii

Aceste lipii sunt preferatele noastre, le fac mereu pentru curry, butter chicken, dipuri sau chiar sa le rulez cu diverse umpluturi. Se fac usor, dureaza putin si sigur ai toate ingredientele in casa.

lipii

Ingrediente: (8 bucati)

▪️200g faina
▪️120ml apa calduta
▪️35ml ulei de masline
▪️1/2 lingurita praf de copt
▪️1/2 lingurita sare
▪️unt & patrunjel (optional)

Mod de preparare:

Pune intr-un bol toate ingredientele de mai sus si amesteca bine. Apoi, framanta 2-3 minute aluatul si imparte-l in 8 parti egale.

Ia fiecare parte si intinde-o cat mai subtire cu un sucitor, pudrand blatul si sucitorul cu multa faina. Incearca sa le faci foarte subtiri si cat de cat unforme.

Intre timp, incinge bine o tigaie si coace fiecare lipie la foc mediu spre mare. Daca tigaia este suficient incinsa, o sa vezi ca va face niste bule la suprafata, apoi intoarce lipia si pe partea cealalta si mai las-o acolo cateva secunde pentru a te asigura ca este complet coapta.

Este foarte important sa le tii acoperite cu un prosop cat se coc si celelalte, altfel se vor intari. Unge-le cu unt topit si patrunjel.

lipii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *